Talat Özhalepli

Talat Özhalepli

Gıdada geçiş dönemi, zamlarla geldi

Yaz mevsimi geride kaldı ancak tüketiciler, yani bizler yaz aylarının bereketini göremedik. Tarla üretimi devrede olmasına rağmen sebze meyve fiyatlarında beklenen düşüşler olmadan yaz bitti. Yaz bitip kış ayları başladı derken, gıdaya, meyve ve sebzeye gelen zamlar, vatandaşımızı maalesef ekonomik olarak zorluyor. Alım gücü azalan vatandaş, dört gözle indirimi bekliyor…
Yakın dönemde ise tarla ürünlerinin bitmesi ve henüz sisteme girmeyen sera üretimi nedeniyle fiyatlarda yeni bir artış dalgası daha yaşanabileceği belirtiliyor. Bunun olması, halkın ve vatandaşın alım gücünü iyice zora sokacaktır.. Biran önce halkın rahat etmesi, alış verişini rahat yapabilmesi gerekiyor.
Hayvansal üretimde ise meralarda beslenen hayvanlar artık içeriye girmeye başlıyor. Bu nedenle hayvanlar için yem ihtiyacı artacak. Yıllık artış oranı yüzde 60’ı geçen yem fiyatlarının, süt ürünlerinden et ürünlerine, kanatlı hayvanlardan yumurtaya kadar pek çok ürün üzerinde etkili olması bekleniyor. Şimdi bunlar üst üste gelince, ister istemez benim vatandaşım zorda kalacak. Bunun için acil çözümler üretilmeli. Halkımızın alım gücünü artıracak çözümler bulunmalı. Hele hele son aylarda gıdaya yapılan zamlar zaten aldı başını gitti. Doların yükselişi, gıdanın uçması derken vatandaşlar bu kez alış verişte güçlük çekmeye başladı. Dur bakalım.. Yaz bitti, kışa geçerken neler olacak?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Talat Özhalepli Arşivi