M. Bedrettin Ay

M. Bedrettin Ay

“üç” diye yazılır,”altı” diye okunur

Kamikaze şeklinde olmasa da paraşütle ligin dibine doğru sessiz sedasız yol aldı Gaziantep Futbol Kulübü.Evinde beş maçtır yenilmeme serisine devam etme ve üç karşılaşmadır kazanamamaya son verme adına çok önem kazandı Kasımpaşa maçı.Kenan ve Sağal olmak üzere altı oyuncudan yoksun du ev sahibi.
İki tarafta da kazanma arzusu gözledik.Ama bunu sonuca taşımada yeterli pozisyon üretemediler.Gaziantep Maxsim’le,konuk ekip Yusuf’la oyunu rakip alana taşımaya çalıştı.
Ev sahibi gol dışında duran top şanslarını iyi değerlendiremedi.Kasımpaşa hızlı çıkış şansı da buldu ama çok pas hatasıy yaptı.Gaziantep ise çok yan pas yaptığından rakip defans önlemlerini kolay aldı.
Recep ve Maxsim’in sıkı kontrol altında olması ev sahibinin pozisyon zenginliği yaşamasına mani oldu.Muhammed gayretli idi ama Bruma-Donk kıskacında ile yetersiz kaldı.Gaziantep’te bloklar arası mesafe bir türlü kapanmadı.Kaleciler hayli rahattı.Gol de zaten duran topla meydana gelen karambolda son dokunan Fıgueirodo ile geldi.
Günay’ın sonra ofsayt kararı verilen kurtarışları ve son çeyrekte gelen gol dışında not sayfamız pırıl pırıl kaldı.
İkinci perdeye Kasımpaşa gol için çok istekli başladı.Gaziantep daha çok kendi sahasında oyunu kabul etti.Oyunun ve topun kontrolu konuk ekipte ama onlarda geçişleri iyi yapamadı.
Son yarım saate girerken kaleci Günay,Umut’un altı pastan vurşuna harika bir refleksle gol izni vermedi.Bu pozisyon adeta bir uyarı idi..Günay kurtarışlarına devam etti.
İki teknik adamdan da kaybetmeme ve kazanma adına hamleler geldi son yirmide.Ani çıkışlar deneyen Gaziantep Oğuz’la fırsat buldu ama kaleci Harun başarılı.
Baskılı oynayan Kasımpaşa, yine bir duran top karambolunda kalesinde gol gördü.Bu kez son dokunan Caulker’di. Kaleci Harun çaresiz. Uzatma dakikalarında on kişi kalan Kasımpaşa;ev sahibinin iç saha başarısına boyun eğdi.
Tatsız tuzsuz, futbol adına çok şeyler yazamadığımız karşılaşmayı Gaziantep kazanarak derin bir nefes aldı. Kazanmak önemli idi ama İlerisi için bizlere umut verdi mi..? “Evet” demek aşırı iyimserlik olur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
M. Bedrettin Ay Arşivi