“İstikbal Göklerde”

Filmi hatırlarsınız. Sahi geçen yazımda da Uzay Yolu filminin gerçek olmasından bahsetmiştim. Simpsonlar gibi filmlerdeki senaryolar gerçek hayata mı uyarlanıyor, önceden yazılmış senaryoları mı yaşıyoruz. Buyrun bakalım. Şimdi de hoverbike denilen uçan motorsiklet üretildi. Vay be !

680 bin dolardan satışa sunulan motorsiklet tahmin edileceği gibi Japonya’da üretildi. Valla görseline bakınca karizma gördüm. Etkileyici gerçekten. Tasarım müthiş. Mitsubishi ve futbolcu Keisuke Honda tarafından desteklenen proje önümüzdeki günlerde çok konuşulacağa benziyor. ALI Tech tarafından üretilen uçan motorsiklet tek seferde şarj edildiğinde saatte 100 km hız ve 40 dakika uçabiliyor. E iyi bence. Daha ne yapsın. İrtifa ne acaba ? Neden sadece tek kişilik Japon ağabey ?

Ha bir tiyo vereyim fütürist olalım biraz da, 2040 yılına kadar pazar payının 1,5 trilyon dolara çıkacağı tahmin ediliyor. Yani Ata’nın söylediği gibi “İstikbal Göklerde” uçan araç endüstrisi gelişiyor.

SAHA Expo 2021- 10-13 Kasım

Askeri teknolojilerde yaşanan gelişmeler önemli. Bu kapsamda önemsediğim bir fuarı paylaşmak istiyorum. Özellikle Gaziantepli sanayici ve iş adamlarının gezmeleri gerektiğini düşünüyorum. Zira savunma sanayi alanında atılım yapan bir şehiriz. O halde ne duruyoruz ?

Expo’da ne mi olacak. Hazır mısınız ?

İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleşecek olan fuarda 30 ülkeden 600’den fazla şirket katılım sağlayacak. Milli Savunma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Savunma Sanayi Başkanlığı tarafından destekleniyor. Fuar programında imza törenleri, start-up proje sunumları, firma sunumları var. Bir de önemsenmesi gerektiğini düşündüğüm vizyon açıcı paneller tabi. Mesela... Savunma Sanayinde İnsansız Sistemler ve Yapay Zeka Uygulamaları isimli bir panel gözüme çarptı. Veya. Türkiye’nin Araştırma Altyapıları ve Bunların Savunma Sanayi Yansımaları isimli diğer bir panel. B2B görüşmeler de etkinlikler arasında tabi. Özgür olun ve ilginizi çekecek her ortama dahil olun bence. Hadi ne duruyorsunuz ?

Ayakkabı Yağmurluğu

Valla çok ilginç ve yararlı bir inovasyon yapmışlar gerçekten çok takdir ettim. Mail kutuma düşünce merak ettim. Bir alışveriş sitesinde diyor ki; %100 silikon, şeffaf,

Ayakkabıları yağmur, kir ve çamurdan korur
Bisiklet kullanırken de idealdir
Su geçirmeyen ve kaymayan malzeme
Temizlemek için sadece nemli bezle silin
Esnek silikondan yarı şeffaf ayakkabı kılıfı – her ayakkabı şekline uygundur
Anında giyilir

Bizim KÜSGET’teki firmalar da yapsa satsa. Patik gibi giydiriliyor ayakkabıya. Söz bu ürünü üretecek girişimciye ben de ilginç fikirler verebilirim. Pazar payı artar hem. Bir de vatandaşın ayakkabısı geç yıpranır. Garibanın yüzü güler. Su geçirmez aldım su geçiriyor bu ayakkabı, bot derdi kalmaz. Ya işte bir sürü faydası var. Ayakkabıcı sanayicilerimiz vizyon sahibi bu inovatif ürünü çok güzel pazarlayıp piyasayı yeniden kurgulayabilir. Yani benim görüşüm bu. Katılan katılır katılmayan yerinde sayar.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Arşivi