Prof. Dr. Sıtkı Göksu

Prof. Dr. Sıtkı Göksu

Başarının Sırları

Başarının sırları ile ilgili bu sütunlarda daha önce yazı yazmıştım. Konuya daha değişik açılardan bakmak ve konu ile ilgili yeni bilgileri siz okuyucularımla paylaşmak için bu konudan tekrar bahsediyorum.
Varmak istediğiniz, ulaşmak istediğiniz noktaya giden yollar her zaman da otoban değildir. Hedefe ulaşmak için yoldaki, bütün dağ, taş, çamur, uçurum ve benzeri engelleri aşmak gerekir. Çünkü dağ ne kadar büyük de olsa yollar dağı aşar. Ya tünelle aşar veya dağ üzerindeki yollarla aşar.
Görevin ne kadar küçük ya da büyük olduğu önemli değildir. Mühim olan o görevi beklenenden daha iyi yapmanız halinde, fark edilecek ve ödüllendirileceksiniz.
Sevdiğiniz işi yapın. Sevdiğiniz işi yaparsanız hiç yorulmazsınız. Sevdiğiniz işi yapamıyorsanız yaptığınız işi sevin. Ömrümüzün çoğunu işte geçiriyoruz. Gün yirmi dört saat. Bu sürenin 8-9 saati işte geçiyor. İş arkadaşlarınızı eşimizden ve çocuklarımızdan daha fazla görüyoruz, aynı mekanda oluyoruz. 
Eller ne derse desin siz “İşinize bakın!” Ya da Ord. Prof. Dr.Ali Fuat Başgil’in dediği gibi: “Sebat et, genç dostum sebat et! Damlaya damlaya göl olur. Ve aynı noktaya düşen damlacıklar zamanla mermeri bile deler."
“Başladığın bir işi yapıp bitirmeden başka bir işe başlama. Yarıda kalan iş, başlanmamış demektir.”
“Bir işe, bir derse, bir kitaba başladığın zaman, telaş edip sabırsızlanma. Sakin ve metin ol. Yol al, fakat acele etme. Sindirerek çalış ve öğren.”
Başarı ile ilgili hedefe odaklanma ile ilgili tavsiye: “Yarışa nasıl başladığınız değil, nasıl bitirdiğiniz önemlidir.” Herkes kendi işine odaklanmalıdır.
Zor görevlere dört elle sarılın. Üstesinden gelirsiniz. Hayatımız boyunca öğrenci olduğumuzu unutmayalım. Bilmediğimiz her şeyin yabancısıyız, öğrenmemiz gerekir. Öğrenmenin yaşı yoktur. İnsanın vazifesi ilim edinmekle ilerlemek, dua ile kulluktur.
Kadınlar için hem kariyer ve aile hayatı ve çocuklarına bakmak zor bir iştir. Çalışan kadınlar çift mesai yapmaktadırlar. Hem evlerinde hem de iş yerinde.
“Generaller törenlerde değil savaşın ortasında sınanırlar.”
Bir müessesede meşveret-danışma esastır. Kurumunuzda konu hakkında bilgisi olan, güvendiğiniz insanlarla konuşmadan hayati, önemli bir karar vermeyin. Ancak onları dinledikten sonra kararınızı verin.
Allah iki kulak, bir ağız vermiştir. “Ağzın kapalı ve kulakların açıkken çok şey öğrenirsin.”
(http://www.fortuneturkey.com/fotograf/helena-foulkes-baskan-yardimcisi---cvs-caremark-corporation-4052 kaynağından faydalanılmıştır.)

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Prof. Dr. Sıtkı Göksu Arşivi