Yasemin Aydıner

Yasemin Aydıner

Şeyh Seyyid Abdulkadir Geylani Hazretleri

Yaratımışların en güzeli ve güzel ahlakın tamalayıcısı,Yüce Allah'ın insanlığa en güzel armağanı, son derece yumuşak huylu,bağışlayıcı gerek yaratılış ve gerek haya bakımından bütün insanların en üstünü
Kâbe'de bir gün Hazreti Fahrikâinat Efendimiz putları kırmak için içeri girmişler , sonra Hazreti Ali efendimize omzuma çık Ya Ali buyurmuşlar. Aslında Peygamber efendimizin boyu müsait  ve elindede asası var putları kırabilir istese ama Peygamberimiz yine omzuma çık Ya Ali buyuruyor.Hazreti Ali edeple büklüm büklüm nasıl çıkayım deyince. Peygamberimiz benim emrim senin edebinden üstündür  buyurur. Hazreti Ali omzuna çıkınca yere bakıyor her yer Kâdem-i Resulullah, hizasına bakıyor her yer Sadr-ı Resulullah, göğe bakıyor her yer Cemâl-i Resulullah. Görüyor ki,Resulullah'tan başka hiç bir şey yok. Hakikat de, sır da budur. 

Hazreti Mevlana Şems'e baktı Resulullahı gördü. O bu sırrı gördü ve bildi.Onlar daima birbirlerinin gönül aynasında Resulü Ekremin nurunu seyrettiler.

Gün gelip ayrılık vakti geldiğinde Tüm sevenler,sevdiğinden ayrıldı.Acı bal,bal zehir oldu kendini kaybetti, sonunda Yüceler yücesi Allah celle celalühuyu buldu.
Insanın kendi eksikliğini görmek için saf bir aynaya ihtiyacı var.Kendine gelmeyen, kendini bilmeyen, kendi dışındaki alemi göremez.Seni Allah'a götürenle dostluk  et dünyaya hitap etmekle uğraşma ki damladaki deryayı gör.

HAYIRLI CUMALAR Dilerim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yasemin Aydıner Arşivi