Dırdırdan bıktım, yeter ki eşim mutlu olsun…

Küresel düzlemde yaşadığımız pandemi can sıkıcı hızla devam ederken hayata renk katan insanları ve icatları duydukça şahsen ben çok mutlu oluyorum. Bu haber taa yurtdışından geldi kulağıma. Mucidimiz eşini mutlu etmek için her şeyi yapabileceğini gözler önüne sermiş. Hem de sadece kendi bizzat şahsen kendi çabasıyla, %100 kendi emeğiyle. Ah aşk sen nelere kadirsin demek istiyorum ancak adam dırdırdan da bahsetmiş : ) Ama bana sorarsanız aşk daha ağır basmışa benziyor.

Bu haber bana ne mi düşündürdü ? Dedim ki bu dünya çok kısa, herkes kendine bu senin maceran diyebilmeli ve kalıpların dışına çıkarak bu zorlu hayata kendi tarzıyla imzasını atmalı. Evet yarın veya gelecekte herhangi bir günde herkes toprak olacak ve geriye korkunç kemikler dışında kendinden övgüyle bahsedilecek bir eser bırakmalı. Bırakacağınız eser tamamen sizin hayal gücünüzle sınırlı yani sınırsız seçeneklerle dolu. Mutlu olmak lazım bu hayatta, sorunlar döngüsünden kaldırın başınızı ve yaşamı değiştirmeye başlayın. Herkes eline sihirli değneğini alsın ve dokunsun karşısına çıkan her bir soruna itinayla. Herkes kendi hayatının Süpermen (girl) i olsun ve çözüm üretsin. Zor mu geçer, imansız mı bir dene bakalım belki imkân dahilindedir. Yeter ki hayal edin ve faaliyete başlayın. İşte bu kadar.

Gelelim bu kadar filozofik laflar etmeme neden olan orijinal habere…

Reuters 72 yaşındaki Bosna Hersekli Vojin Kusic ile röportaj yapmış. Adam tam 6 yıldır evinin manzarasından rahatsız olan eşini mutlu etmek için çalışmış. Ve 360 derece dönebilen bir düzenek yapmış. 7 metrelik bir düzenek üstünde dönen ev ile sürekli olarak farklı manzara görmek mümkün olmuş. Kusic diyor ki, ev en yavaş tam tur dönüşü 24 saatte, en hızlı dönüşü ise 22 saniyede gerçekleştirebiliyor. Örnek aldığı kişi ise Nikola Tesla. Üstelik ev diğer sabit yapılara göre daha dayanıklı bir yapıya sahip. Ev ayarlanan açıya göre etraftaki mısır tarlalarını, ormanları, nehri görebiliyor. Keyfinize göre çevirin çevirin durun yani. Ne diyelim. İstek ve bilgi olunca adam başarmış ve mucizevi bir ev yapmış. Daha ne olsun. Bence yaygınlaşmalı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Arşivi