Senin telefonunun şarj aleti benimkine uygun mu derdi bitiyor

Herkesin en az bir kez şarj aletini unutup ortalıkta şarj aleti aradığı olmuştur. Mevcut durumda USB-C, Micro USB ve Lightning gibi farklı şarj girişleri söz konusu. Avrupa Komisyonu evrensel bir sorun olan şarj aletleri konusunda üreticileri standart çözüm bulmaya zorluyor. Bilindiği üzere cep telefonlarının ve küçük elektronik aletlerin her birinin farklı uçlu şarj aletleri var. Ne kadar fark o kadar sorun diyoruz ve haberimize devam ediyoruz.

Bu müzmin sorun teknolojinin rahat kullanımını engelleyen sorunlardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Ve iyi haber Avrupa Komisyonu da duruma el koydu. İsrafı azaltmak, standardizasyonu sağlamak, çok sayıda kablo ve şarj cihazı taşımayı engellemek temel hedef. Nasıl mı ? Tüketici yeni cihaz satın aldığı zaman eski şarj cihazı da yeni telefonla uyumlu olacak ve ayrıca şarj cihazı için para ödemeyecek.

Avrupa Birliği’nin teklifinde AB ülkelerinde satılan tüm cihazların USB-C şarj cihazlarına sahip olması gerektiği vurgulanmakta. Yani standart bir şarj cihazı öngörülüyor. Düzenleme ile birlikte akıllı telefon, tablet, dijital kamera, kulaklık, taşınabilir hoparlör ve taşınabilir oyun konsolu kapsama alanında.İşin ilginç yanı bu teklife karşı çıkanlar oldu. Apple. Gerekçesinde inovasyona zarar vereceği uyarısında bulundu. İlginç… Bu konuda tüketici yanlısı bir politika izlenmesi gerektiğini düşünüyorum. Siz cihazın tasarımında inovasyon yapmaya devam edebilirsiniz ancak tüketicilerin de cihazları rahat ve engelsiz kullanmaya hakları var.Teklif yasalaşırsa 24 aylık geçiş süreci başlayacak. Ve sonuç: Tek tip şarja geçiş yapılmış olacak.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Arşivi