M. Bedrettin Ay

M. Bedrettin Ay

Kalbimdeki kahraman

Çarşamba-Pazar oynamak için iki takımda rotasyonla sahada.Özellikle Gaziantep’te Erol Bulut altı yerli oyuncu ile güne damğa vurdu.Gaziantep deplasmandan puanla dönmekle,Başakşehir ise ilk üç puanı almanın özgüvenini yansıttı sahaya.
Ve enteresan bir golle başladı karşılaşma.on saniye bitmeden Muhammed’in usta işi vuruşu ile tebela değişti.
Gol Gaziantep’in moralini ve oynama iştahını hayli kabarttı.Meşin yuvarlağı rakibe bırakıp onun ikinci bölgede hapsetmeye çalıştılar.Bu anlayış Başakşehir’in forvetle olan bağlantısını hayli aksattı.Okaka yalnız kaldı ilerde.Sonrasında da pas hatalarını değerlendirip uzun toplarla Sağal ve Muhammed’i defans arkasında buluşturmaya çalıştılar.
Bu anlayış ikinci çeyrekte de devam etti.Özellikle Merkel preste ve top tevzisinde başarılı idi.Tabii baskı Merkel ve Recep’e sarı kart getirdi.
Organize ve garanti pas oyununu son çeyrekte de sürdürdü evsahibi.Sagal’ın uzaklardan gönderdiği bazukanın direk dibinden dönmesi şansızlık oldu Gaziantep için.Aykur Kocaman aksayan Şener’i yanına alıp Duarte’yi Euperanu’ya partner yaptı.
İlk perdenin sonlarındaki Başakşehir baskısını,kaleci Günay ve dörtlü majino hattı kolaylıkla önledi.
İkinci yarı değişikliklerle başladı.Erol Bulut;sarı kartlı Merkel’i Messaoudi ile,Aykut Kocaman da gol için Deniz ve Youssouf’u çimene yolladı.Konuk ekip değişikler ve Deniz ve Visca’nın kanatlardaki etkin oyunu ile baskı kurdu hemen.Çok sayıda duran top şansı da buldular ama Gaziantep defansı çok dikkatli ve kompakt oyunu başarılı.
Aleksic’de oyuna alınca Başakşehir geride çok boşluk verdi.Gaziantep te bu fırsattan faydalanmak için atak geliştirdi ama final pasları yeterli değildi.
Son yirmiye girerken de konuk ekibin baskısı artarak devam etti.Erol Bulut hamle de gecikmedi.Temposu düşen Joao ve Recep’i,Jefferson ve Dicko ile değiştirdi.Ama Başakşehir tüm hatları ile saldırmaya devam etti.
Son çeyrekte de oyunu rakip ceza sahası önünde oynamaya devam etti Başakşehir.Ev sahibi iyice kapandı.Oyunun kontrolunu rakibe bırakanGaziaantep,Rakibin top kayıplarında bile organize çıkamadı.Vurdukları her top anında geri  döndü.
İlk yarıdaki taktiğe uygun başarılı oyununu ikinci bölümde sürdüremeyen Gaziantep kaleci Günay ve dörtlü defansın harika güzel oyunu ile yine gol yemeden üç puanı almayı becerdi
Muhammed Demir’de geçen yıl kalbimdeki kahramandı.Ve devam ettiriyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
M. Bedrettin Ay Arşivi