Beyaz Gömlekli Erol Bulut.!

Bak Hocam ;
Fenerbahçeliler seni 1996 yılında şampiyonluktaki sol taraftan kestiğin Aykut'un golü ve gelen şampiyonlukla hatırlar. Sonra yurt dışındaki takımlar ve, Almanya, Ukrayna özellikle Yunanistan ligi. Olimpiakos, Olimp, Volou, Girit ve en son 2012 yılında Yunanistan'da futbolu bıraktın.
Hakikaten yurt dışındaki futbol kariyerin ve seçimlerin ilginç, hiç bir türk futbolcu Yunanistan'da bu kadar kalamaz.
Ve Kulübeye geçiş ;
Kartal, Malatyaspor, Elazığspor ve Başakşehir'de yardımcı hoca.
2019 'da Malatyaspor, Alanyaspor ve Fenerbahçe'de teknik direktör ve şimdi Gaziantep FK'da tek adam.
Erol Bulut Hocam ;
Malatyaspor'da İstanbul ayağında Adil Gevrek ve ekibi, Malatya'da Ali Ravcı faktörü, güçlü yerel basın, taraftar grupları.
Alanyaspor'da siyaset ve Çavuşoğlu yönetimi.
Fenerbahçe'de para, padişah, kral modeli Ali Koç ve yetmedi Emre Abi sistemi. Tabii acımasız ulusal basın, sosyal medyada inanılmaz baskı, taraftar grupları, takımın içindeki babalar, papazlar.
Yani inanılmaz zor kulüpler ama burada müthiş tecrübeler kazandın.
Gelelim Gaziantep FK'ya ;
Anadolu'nun maddi anlamda en rahat kulübü. Çünkü Onursal başkanı Adil Konukoğlu, yönetim kurulunda sanayi, ticaret, dış ticaret ve diğer odalardan ekonomisi güçlü isimler. Arkalarında duran Büyükşehir, ilçe belediyeler, borçsuz ve şu dönemde süper ligte yurt dışında kamp yapan tek takım.
Sana neredeyse kulübün anahtarını teslim eden bir şehir. Transferlerde tek yetkili üstünde ne Emre abin gibi bir sportif direktör, ne Ali Koç gibi zaptı rap, hırslı bir başkan var.
Ulusal basın baskısı yok...!
Yerel basın baskısı yok...!
Taraftar baskısı yok...!
Süper ligte daha ilk haftada teknik direktör değiştirenler, dört haftada beş, altı hoca giderken sen üç maçta tek puana rağmen tartışılmadın bile.
O zaman bu şehrin ve takımın kıymetini bil.
Bu takıma ligi orta sıralarda bitirmenin, ilk beş hedefini zorlamanın yanında sezonluk değil, genç, dinamik, hedefleri olan yabancıları getir. Almanya alt yapın var, oradan, Belçika, Hollanda, Fransa, Avusturya'dan gurbetçi getir.
Bu takım dört yıldır sürekli transfer yaptı, bir tane satmadı. Bu takım bir tane yabancı futbolcuyu yerinde izleyip getirmedi, hepsi menejer ve kasetlerden. Bu takımda dört yıldır alt yapıdan oyuncu gelmedi.
Onun için anahtarı sende olan bu kulübe vizyon kat, futbol derinliği, scoot ve benzeri departmanları harekete geçir.
Ama bunu yaparken beyaz gömleğini hırsın getirdiği ter dışında kirletme. Menejerler, pastadan pay almaya çalışan her türlü hırsızlardan uzak dur.
Bunları neden yazıyor ve uyarıyorum ;
Bu menejer alemlerini, ulusal basının pazarlama sistemlerini, kulüpleri fıstık gibi soyanları ve mezarlığa gönderenleri 1996 yılından beri spor yazan ve yaşayan biri olarak uyarıyorum.
Beyaz kal, uzun kal.
Anadolu'da böyle bir kulüp bulamazsın...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kenan Yücel Arşivi