Milli Eğitim, Ya Tuz Kokarsa...!

Resme bakın ve düşünün.

Bir ayının verdiği insanlık, merhamet, vicdan dersini yaşadığımız toplumda insanlardan görüyormusunuz ?
Evladlarını öldüren baba, annesini, babasını uyuşturucu parası vermedi diye parçalara ayıran evlat, trafikte solladı, klakson çaldı diye beyzbol sopalı kavgalar, komşusu halısını silkeledi diye cinayet, para uğruna 10 kişilik tekneye 30 kişiyi doldurup meriç nehrinde boğanlar, otopark kavgasında silahlar, hastasına müdahale eden doktorları, hemşireleri sülace darp edip, hastaneyi basanlar, öğretmen dövenler, öğretmenleri okulda kovalayan veliler, esnafı darp edenler kısaca bu listeyi çok fazla uzatabiliriz.
Onun için bence milli eğitimi yöneten bakanı, yöneticisi, üniversitesi, rektörü, öğretmeni, asistanı öncelikle ders ve eğitim yerine insanlığı öne almalı.

Fizik, kimya, matematik, biyoloji, tanjant, pi sayısı, denklemler, coğrafya nasıl olsa öğretilir.
Çocuklarımıza Öncelikli olan insanlığı öğretmek.


Sabah uyandığında yatağını toplaması, pijamalarını düzenli baş ucuna koyması, anne, baba ve kardeşlerine günaydın demesi, yüzünü, ellerini yıkayıp, dişlerini fırçalaması, masada yemeğe nasıl oturulması, bıçak, çatal, kaşığın kullanılması, okul çantası, elbisesi, ayakkabısının temiz olması. Yolda gördüğü büyüklerine günaydın deyip, selam vermesi, arkadaşları ile birlikte davranışları, otobüste, trafikte, yolda nasıl gideceği, büyüklerine yardım kısaca insanlık eğitimi verirdim.
Çünkü bize şu anda gerçekten lazım olan bunlar.
Son zamanlarda yaşanan olayları görünce insan olarak biz sağ duyumuzu, akıl melekelerimizi, merhametimizi ve en önemlisi vicdanımızı kaybettik.
Öncelikle ;
İnsanı ayakta tutan vicdan, ülkeyi ayakta tutan adalet duygusudur.
Maalesef bu ikiside error veriyor...!
Hatırlatayım ;
Et kokarsa çaresi vardır...!
Ya Tuz kokarsa...!
Allah rahmet eylesin....!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kenan Yücel Arşivi