Kırmızı alarm vermeye başladık

Aşıda maviye geçen Gaziantep’te sevinç yaşanırken, Bakan Dr. Fahrettin Koca, aşıda Gaziantep’in iyi durumda olduğunu söylüyor. Evet doğru.. Aşılamada Gaziantep üzerine düşeni yapıyor ve yapması da gerekiyor. Ama, vaka konusunda da çok dikkat etmek zorundayız. Kalabalık caddeler, AVM’ler, Otobüsler beni tedirgin ediyor. İşte bunun için kırmızı alarm veriliyor.
Okulların açılmasına kısa bir süre kala uzmanlar vaka ve yoğun bakımdaki hasta sayılarının arttığına dikkat çekerken, özellikle kronik rahatsızlığı olan çocukların aşılanması tavsiyesinde bulunuyor. Şimdi çocuklar okula giderken, daha temkinli ve daha dikkatli olmak zorundayız..
Türkiye'de okulların açılmasına kısa bir süre kala uzmanlar koronavirüs vaka sayılarındaki artışa dikkat çekerek hem ailelere hem de çocuk ve gençlere uyarılarda bulunuyor.
Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ümit Savaşçı, özellikle son 15 gündür vaka sayılarında çok ciddi bir artış olduğunu söyledi. Savaşçı önceki dönemde daha çok ayakta geçirilen hafif vakaların olduğunu söyleyerek, "Son 15 günde ise hastaneye yatırmak zorunda kaldığımız ve yoğun bakım ihtiyacı olan, şu anda kliniklerde yoğun bakım yeri beklediğimiz hastalarımız mevcut" dedi. İşte bunun için okullar açılırken önlem almak zorundayız. Çocuklar okul heyecanı yaşarken, aile olarak sıkıntı çekmemek adına okulda, evde ve her yerde kırmızıya dönmemek için gerekli tedbirleri elden bırakmamak gerekiyor…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Duygu Kaplan Arşivi