Vefa sadece semt adı değil!

Vefa, İstanbul’da bir semt ismi. Aslında vefa sadece semt, mahalle, cadde ismi değil. İnsanlar arasındaki görgü, saygı ve sevginin taaa kendisi. Vefalı insan olmak, karşıdakine gerekli saygı ve vefayı göstermek kolay kolay kimseye nasip olmaz..


Zaman zaman futbolla ilgili görüşlerimi dile getirirken, zaman zamanda futbol dışındaki olaylara bakmak sorumluluğumuz var. İşte bunlardan biriside, Gaziantep’te spora hizmet etmiş kişilere ve kulüplere gösterilecek saygı. Mesala aylardır gündemde olan Gaziantepspor’u hem konuşuyoruz, hemde yazıyoruz. Mutlu Özpineci başkan, yıllardır bu işin mücadelesini veriyor. Sırf Gaziantepspor yaşasın, bu kulübün varlığı olsun diye. Ama ne hikmetse, o ve binlerce taraftar yaşatmak için elinden geleni yaparken, bazıları destek yerine köstek oluyor. İşte yarım asırlık Gaziantepspor’a gösterilen

Vefa bu olsa gerek.. Yazık…


Neyse; gelelim asıl konumuza. Şehitkamil Belediyesi’nin spora olan katkısı tartışılmaz. Rıdvan Fadıloğlu başkan profesyonel spor yerine, amatör spora verdiği destekle bugün, futbol fabrikası ve oyuncu fabrikası gibi Şehitkamil. Tesisler, sahalar, stadlar, alt yapılar ve yüzlerce sporcunun gerek futbolda, gerek satrançta, gerek yüzmede, gerekse diğer branşlarda Şehitkamil’de yıldızı parlıyor. Yeri geldiğinde Türkiye’nin ve Gaziantep’in gururu oluyorlar.


Ve.. Asıl mesele geçmişine vefa gösteren bir başkan ve bir belediye. Merhum Hayri Özkeçeci biliyorsunuz belediye başkan yardımcılığından önce hem siyaset, hemde sporla iç içeydi. Kendisini bir kez daha rahmetle, sevgiyle ve özlemle anıyorum. Hayri abinin vefatı bizleri derinden üzdü. O sporun içine ve bizler gibi spor yazarıydı. Yıllarca, bu kent için yazdı ve yorumladı. Şehitkamil Belediye Meclisi büyük bir fedakarlık ve vefa örneği göstererek Özkeçeci’nin ismini yaşatma kararı aldılar. Çıksorut sahasına Hayri Özkeçeçi isminin verilmesini kararlaştırdılar. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Rıdvan Fadıloğlu’nun bu konuda hassasiyeti, ilgisi, alakası, sporun ve sporcunun yanında oluşu beni bir kez daha gururlandırdı. Teşekkürler Rıdvan başkan… Çok güzel hareketler bunlar. Hiç değilse, yıllarca spor yazarlığı yapan, sporun içinden gelen birisinin unutulmaması ve isminin yaşatılması çok önemliydi. Siz bunu yaptınız… Teşekkürler. Emeğinize, yüreğinize sağlık….

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Teke Arşivi