Mevsimsel gribe dikkat

Malumunuz olduğu üzere sonbahara adım adım gidiyoruz. Tabi, koronavirüs salgınıyla mücadelemiz devam ederken, birde buna mevsime bağlı grip salgını eklendi. Hastaneler, acil servisler grip olan kişilerle dolup taşarken, bu mevsimsel geçişlerde gribe karşı ne yapmamız gerekiyor, önlemini sizlerle paylaşmak istiyorum.
Mevsim geçişlerindeki hava değişikliklerinin özellikte gribal enfeksiyonlara yol açtığı bir gerçek.
Mevsim geçişlerinin en sık karşılaşılan hastalıklardan biri de grip. Grip doğru tedavi edilmezse sinüzit, orta kulak iltihabı gibi önemli sağlık sorunlarına neden olabiliyor.
Özellikle 65 yaş üstü kişiler, kronik kalp, akciğer, böbrek ve şeker hastaları, kanser hastaları ve sağlık çalışanları gibi risk grubunda bulunan kişilerin daha dikkatli olması gerekiyor.
Grip hastalarıyla temastan kaçınılması gerektiğini bir gerçek. Hastalık öksürme, hapşırma, konuşma ve solunum yolu salgılarının ağız, burun mukozası ve göze teması ile yayılır. Öksürük ya da hapşırık sırasında ağız ellerle kapatıldığında dokunulan yüzeylere bulaşır. Hasta olmayan insanlar ise bu yüzeylere temas eder, ellerini ağızlarına, burunlarına ve gözlerine temas ettirir ve hastalık kaparlar. O nedenle, bulunduğumuz ortamlara, evlerimize, işyerlerimize dikkat etmemiz gerekiyor. Önlemlerimizi alalım, daha sağlıklı yaşamaya devam edelim..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Duygu Kaplan Arşivi