Haydi Bismillah Gazetecilere de EYVALLAH

Uzun yıllardır her hafta aralıksız yazdığım köşeme bu hafta itibariyle son verme ihtiyacı duydum. Olay Gazetesi ve sosyal mecralardan yazılarımı takip eden, kamuoyuyla paylaşmak istediklerini bana ileten tüm takipçi ve okurlarıma desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Olay Medya ailesinde 20 yılı aşkın süredir görev yaparak bu şehrin iyisiyle kötüsüyle birçok anına tanıklık etmek benim için gurur vericiydi. Ancak, gazetecilikte geçen toplam 28 yıllık zaman diliminde artık yeni bir hale geçmenin zamanı geldiğini çevremdeki dostlarım bana hatırlattı. Gazetecilikte yarım asrı devirmiş abilerim, meslekte beraber çalıştığım mesai arkadaşlardım ve gazeteciliğe yeni başlayan birçok meslektaşım ‘Artık Gaziantep’te gazetecilik mesleğini temsile seni layık görüyoruz. Bizi Gazeteciler Cemiyeti çatısı altında temsilde sen yetkilisin, davan davamız yolun yolumuzdur’ sözleri beni harekete geçirdi. Her ne kadar ‘Ben 30 yılımı doldurduğumda bu işten emekli olup köşeme çekilmek isterim’ desemde cevabım kimseyi tatmin etmedi. Enerjime, bilgi ve birikimime, karakterime ve duruşumdan taviz vermediğime yönelik yapılan söylemler beni adeta kamçıladı.

Ve başladık yarın basın açıklaması yapalım ‘Haydi Bismillah’ demeye. Cuma günü yaptığım basın açıklaması ile adaylığımı duyuracağım toplantıya bu şehrin en eski gazetecilerinden tutun da patronlar, fikir işçileri, köşe yazarları, muhabirler, saha çalışanları ve gazete baskı ve dağıtıcılarına kadar herkesin teşrif etmesi beni gururlandırdı. Küçük bir toplantı olarak düşündüğümüz davet onlarca gazetecinin katıldığı birlik beraberlik ortamına dönüşünce tamam artık yola çıktık sizlerede Eyvallahım var dememe engel olamadı.

24 saat içinde binlerce kişinin telefonla, mesajla, sosyal medyadan ve birebir görüşme ile gazetecileri temsilen çıktığım bu yolda desteklerini iletmeleri hızlanmamızı sağladı. Yeni bir göreve artık Bismillah dedik. Yeni bir heyecana, maceraya değil, gerçek gazeteciler yapanların dertlerinin sözcüsü olmaya, çözüm yollarına delil olmaya Bismillah dedik ve yola çıktık. Allah, hayırlı yolumuzda hakkımıza hayırlısını nasip etsin duasıyla Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Yöneticiliğine aday olduğum için ekibime ve destekçilerimize güç kuvvet versin duasıyla hizmete aday olduk.

İnşallah nasip olursa layıkıyla gazetecilik mesleğini icra eden meslektaşlarımızın sesi olmaya adayız. Bu nedenle tarafsız ve objektif bir aday olmak adına bir gazete, Tv veya kurumu temsil etmeden imkan ve konumumu bir zümreye hizmet aracı olarak kullanmamak için adaylık sürecim ve seçilmem halinde Başkanlık sürecimde kimsenin adamı değil ‘Gazetecilerin adamı’ olduğumu göstermek için köşe yazılarıma ara verdiğimi açıklama ihtiyacı duydum. Bu önemli süreçte yanımızda olan herkese şimdiden sonsuz teşekkür ederek bayrak yarışında 9 yıldır görev yapanlardan bayrağı devralmak adına çıktığımız yolda yol arkadaşlarıma da selam ederek hayırlı seçimler diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Arşivi