Yasemin Aydıner

Yasemin Aydıner

Şeyh Seyyid Abdulkadır Geylani Hazretleri

Gayri müslim yaşlı bir kadın yolda yürürken Peygamber Efendimize rastlar yükü çok ağırdır.Efendimizi de tanımamaktadır,yardım etmek ister, kadında kabul eder. Yanlız evi bi hayli uzaktır.Yükü sırtına alır o sıcakta yaşlı kadını evine kadar götürür.Kadın çok memnun olur. Sen bana yardım ettin bende sana bi Iyilik yapayım sana nasihatte bulunayım!. Muhammed diye biri çıkmış dedelerimizin dinini inkar ediyormuş deyince efendimiz hiç bişey demeyip arkasını dönüp oradan ayrılırken , kadın tekrar seslenir oğlum sen kimsin, kimlerdensin diye sorar. O bahsettiğiniz Muhammed(sav) benim...! Bizim dinimizde yolda kalana yardım edilir!!..  Teyze çok şaşırır tabi, efendimizin o pak temiz halinden çok etkilenir, sizin dininiz ne kadar inceymiş bende müslüman olayım ama nasıl olacağım banada öğret der ve Efendimizin yardımıyla müslüman olur.. 
Peygamberimiz efendimiz bir gün kur'an-ı kerimde Ibrahim aleyhisselamın ve Isa aleyhisselamın ümmetleri için  ettikleri duaları okuyunca gözyaşları içinde ellerini açarak "Allahım ümmetimi koru, ümmetime acı" diye dua eder.Cenabı Hakk cebrail aleyhisselama buyurur,"  Cebrail , Muhammede git ve O'na, Allah ümmetin hakkında seni razı edecek, seni asla üzmeyecek, Sen razı olacaksın, bu dediğimi söyle    
(müslim, iman, 346)... 
Bizi bizden fazla düşünen bir Peygamber (sav)
Her birimiz birer terazi  misali birilerinin sevabını günahını tartar olmuşuz . kendimizce ahkâm kesiyor,fakat hayatımızın hiç bir noktasında karşımıza çıkan olayların sünnete, peygamberimize uyup uymadığı hakkında bir an bile durup düşünmüyoruz.Kul hakkının öneminden bahsediyoruz peki Peygamber efendimizin hakkını nasıl ödeyeceğiz düşünüyormuyuz. Allah yar ve yardımcımız olsun. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yasemin Aydıner Arşivi