Gaziantep FK’da gözler yabancılarda

Gaziantep Futbol Kulübü’nde yerliden çok, yabancı revaçta. Geçen hafta Erol Bulut ile görüşmemizde oda, “Yabancı sınırı açık olmalı, istediğimiz yabancıyı oynatmalıyız” diyerek sitemde bulundu. Ama, yerliyi hiç düşünen yok. Şu anda Gaziantep FK’nın 12 yabancısı bulunuyor. Haa iki yabancı daha gelecek. Tabi, Erol Bulut kimi oynatacak, kimlere şans verecek onuda bekleyip göreceğiz. Aziz Tetteh olayı zaten başlı başına bir sorun. Adamın öyle bir sözleşmesi var ki, ne git diyebiliyorlar, nede kal.. Kulüp arıyor ama, tıkır tıkır parasını alıyor.
Erol hocada haklı olarak yerlide bulamadığı katkıyı belli ki yabancıda arıyor. Yabancı oyunculardan kurulu bir kadro olacak gibi. Sınırsız olması isteniyor ama, bir yandan da yerli olması da gerektiği inancındayız. Bugün milli takımın başarısızlığı yerli futbolcunun olmamasından dolayı ve kulüplerde alt yapıların çalışmamasından kaynaklanıyor. Gaziantep alt yapısından bir tek oyuncu bile çıkmazken, yerliyi bırak orada da Iraklı, bilmem Afrikalı ve yabancı siyahi oyuncular getiriliyor. Biz, kendi evlatlarımıza kapıyı kapatırken orada da yabancılaştık. Bu takımda haliyle yabancı bir kadroyla mücadele edecektir. Eh... yabancıda ısrar eden Erol Bulut, haliyle isyanda ediyor. Çünkü, kadrosunu yabancıdan kurmak istiyor.
Şu anda bence Gaziantep Fk’nın iyi bir kadrosu oluştu. Yerli ve yabancı iyi isimler alındı. Bu isimlerin kadroya uyum sağlaması halinde umuyorum ki; bu takım ligde en iyi yerde olacaktır. Yeter ki, bir ikide forvete takviye yapalım. Zamanla da bu takımın neler yapacağını az çok görmüş olacağız..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Teke Arşivi