Tesis tamam, sırada eğitim var!

Gaziantep nedense Eğitim’de bir türlü kabuğunu kıramadı. Çok sayıda okul yapılması, eğitimde yeniliklerin olması bir yana, nedense eğitimde istediğimiz noktaya gelemedik. Son LGS sınavında iki öğrencimizin Türkiye dereceği elde etmesi, hemde kırsal bir kesimden çıkarak Türkiye birincisi olması bizleri umutlandırsada, ben eğitimde biraz daha çaba ve gayretin gerektiği inancındayım..
Bu vesile ile dün şehrimize gelen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un törenlerini yakından izleyen birisi olarak, ve haberlerini takip eden birisi olarak yapılan tesisleri gerçekten takdir ettim. Eğitimde güzel işler yapılıyor. Bunun çocuklarımıza yansıması nedir? bilmiyorum. Çocuklarımızın eğitim seviyesini nasıl yükseltiriz, bununda çözümünü bulmamız gerekiyor.
Bakan Selçuk, Gaziatep'teki Abdülhamithan Mesleki ve Teknik Lisesi'nde gerçekleştirilen 21 eğitim tesisinin toplu açılış törenindeki konuşmasında, yeni eğitim binaları yapılması noktasında ödevlerini yerine getirdiklerini aktardı. Bakanlık ve yetkililer ödevlerini yaparken, şimdi gözler eğitimcilerde ve öğrencilerde. Öğrencilerimizinde bu eğitim yuvalarında en iyi şekilde eğitim alarak Gaziantep ismini en alt sıralardan yukarılara çıkarması tek temennimiz.
Bakın bugün “Telafide bende varım” projesinin temelleri Gaziantep’te atıldı. Hatta, bakan Selçuk, "Telafi'de ben de varım" projesinin modelinin Gaziantep'te yapıldığını, daha sonra ise bütün Türkiye'ye uygulandığını ifade ederken bu projenin ilk adımının Gaziantep’te atılmasıda çok önemli. Dilerim bu adımlar sağlam olur ve Gaziantep eğitimde hak ettiği sıralamaya gelir…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fevzi Tekin Arşivi