1 TEMMUZ VE SONRASI!

Tüm Türkiye’de bugünden itibaret kısıtlamalar, yasaklar ve hafta sonu yasakları kalkıyor. Yani, yeni normalleşme başlıyor. Tabi ki; bu süreçte Temizlik, Maske ve Mesafeye devam edilmesi zorunlu. Çünkü, bugünün rahatlığı yarın bize cefa olmasın. Türkiye olarak şu anda aşılamada çok iyi bir konumdayız. Bilim Kurulu, Sağlık Bakanlığı el ele vererek çaba gösterirken vatandaşlarımızın da bu çabaya destek olup mesafeye gayret göstererek kurallara uyulması gerektiği inancındayım.
Şimdi, bugün itibariyle ne olacak? diye baktığımızda gerçekten de vaka sayılarının 5 binlerin altına düştüğü ülkemizde, 55 milyondan fazla aşının yapıldığı bir ortamda ülke olarak bu sınavı başarılı geçmemiz için vatadaşlarımızın da kuralları uyması gerekiyor.
1 Temmuz sonrasın yasak bitti, gezelip, tozalım, pikniğe gidelim, tatile gidelim, denize girelim derken kuralları unutursak o zaman yarın Allah göstermesin daha büyük sıkıntılar yaşayabiliriz. Önümüzdeki bir Kurban Bayramı var. Bu bayramda gerçek bayram tadını yaşamak için yasaklar kalksada, bizler kurullara uymaya gayret gösterelim. Şimdi yasaksız günler bizi bekliyor. Ama, kendi yasağımızı kendimiz koyar, kurallara uyarsak ben inanıyorum ki, el ele verilirse bu illetten kurtulma zamanı geldi.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Duygu Kaplan Arşivi