Dijital Olay Medya 2 milyona koşuyor, ve günlük tiraj 35 bindir…

Gazetecilik, televizyonculuk, radyoculuk ve sosyal medyada gerçekten de yapı tamamıyla değişiyor. Artık insanlar bayide satılan gazete değil, sosyal medyadaki e-gazeteye dikkat ediyor. Televizyon yine her zaman gücünü koruyor. Ama birileri diyor ki; televizyonlar izlenmiyor. Bana göre televizyonlar iyi habercilik yapılırsa, iyi programlar koyarlarsa, gündemi takip ederlerse izleniyor. Biz, Olay Medya olarak dijitale yatırımlarımız aşırı bir şekilde devam ediyor. Artık dünya dijital sanayiye döndü. İnsanlar alış verişlerini ve tüm işlerini dijitalten çözüyor.
Biliyorsunuz bizim Olay Medya internete 1997 yılında ilk Türkiye’de yerel gazete sitesini kuranlar arasındayız. O gündür bugündür bizim internet yatırımımızın yanı sıra İP TV yatırımcılığımızı da hep yaptık. Bunda da başarılı olduk. Ancak yaptığımız bir hata var. İnternet sitesi yapan şirketlerin çoğu sitemizi kendileri yaptı, daha sonra da ayrılınca arşivlerimizi sistemden attı. Biz şimdi 2017’den buyana Google’deki arşiv sistemimizi başarılı bir şekilde yürütüyoruz. Sağolsun yeni bir internet sitesi yapan bir İstanbullu şirket profesyonel bir şekilde Olay Medya internet sitesini yaptı. Yaklaşık 3 aydan bu yana bu İstanbullu şirket tarafından sitemiz en iyi şekilde gidiyor. Günlük tıklanmamız 30 ile 35 bin ve şu anki aylık ortalamamız 1.5 milyon ve hedefimiz de iki ay içerisinde 2 milyona ulaşmaktır. Bu rakamlarla sizleri boğmak istemiyorum.


Dikkatinizi bir günlük tıklanmaya çekmek istiyorum. Gaziantep Olay Medya’nın dijitalde günlük tiraj 35 bin adet gazetedir. Yani Olay Medya’nın günlük tiraj 35 bindir. Hiçbir yerel gazete Türkiye genelinde dahi olsa, 35 bin tirajna ulaşma şansı çok azdır. Ben bunda iddialıyım. Birde biliyorsunuz Google’nin kendi ölçüm sistemi vardır. Tabi bazı güçler bu ölçüm sistemiyle oynuyorlar. Şu an bu ölçüm sisteminde Türkiye genelinde Gaziantep Olay Medya alexada 3 bin ile 3 bin 300 arasında giderken Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde resmi kurumları da devre dışı bırakarak Gaziantep Olay Medya birinci sıradadır.
Gerçekten de şunu hep söylüyoruz, gazetecilik zor bir sanattır. Parayla pulla bu işler olmaz. Onlar, bir süre paranın gücüyle götürürler, içi boş bir yapı çıkınca izleyenler, dinleyenler ve okuyucular hemen gemiyi terkederler. İçeriği olmayan hiçbir şeyi halk okumaz. Halkın sesi olacaksın, onların dert ortağı olacaksın. Onların sesine kulak vereceksin.
Son sözümde şu olsun; “gazeteci olunmaz, gazeteci doğulur”…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Arşivi