Eski Gaziantep..!

Eski Gaziantep'te Nakıp Ali, Baydar, Şehir, Büyük ve Saray sinemaları vardı ?
Eski Gaziantep' te Maarif caddesi ile Nakıp ve Baydar sinemalarının arasında zeytin piybazı dürümü yenir, teksas tommiks okunur, alınır, satılır, cırcırcı bican oyun oynatırdı.
Eski Gaziantep'te Maarif te camlı kahve vardı.
Eski Gaziantep'te kavaklıkta ikindi sazı olur ve Şükran Ay gibi dev sanatçılar sahne alırdı.
Eski Gaziantep'te Alleben deresi kenarlarında yazlık Mehtap, Baydar, Büyük sinemalar vardı. İnsanlar eşleri nişanlı ve arkadaşları ile serin havada film izler. Portalin gazozu içerlerdi.
Eski Gaziantep'te otogar yoktu Hükümet Konağı civarında Fındıklı Toros, Seri Emniyet, Sentur, Maz gibi firmalar vardı.
Eski Gaziantep'te çim saha yoktu ve Kamil Ocak Stadyumu maç öncesi ve devre arasında itfaiye tarafından sulanır bazende trübundeki taraftarlar bu suyla serinletilirdi.
Eski Gaziantep'te insanlar pikniğe Kavaklığà gider hem sahresini yapar hemde evlilik çağındaki gençler birbirine mendil ve mektup atar naneci mani dizerek şekerlerini satardı.
Eskiden Gaziantep'ten varlıklı insanlar arabalarıyla orta halliler motorsikletleriyle kanlı geçide çorba içmeye giderlerdi.
Eski Gaziantep'te kına gecesi, çeyizler ve düğünler olur. Kız Fevzi sahnede mileti çosturur Ömer Lök, Ali Acıburç ve Ahmet Özoğlu sahne alırdı.
Eski Gaziantep'te Zeki Dinçer ve siyah örümcekler orkestrası eşliğinde Edip Akbayram muhteşem sesiyle ortalığı ayağa kaldırırdı.
Eski Gaziantep'te tavuk dürümü yoktu ama mis gibi kızarmış piliçleri cemakandan caddeye bakan Doy Doy Lokantası vardı.
Eskiden İmren, Lezzet, Keyvanbey, Pizza, Beyazsaray gibi nezih lokantalar vardı.
Eskiden Burmalı kadayıf denince yanında sütü ile Yusuf Ziya vardı.
Eskiden İncilipınar yanında Halk bahçesi ve Nil kahvesi vardı.
Eskiden Zelzele Halil, kudduk Arif, Heryeri mamet vardı.
Eskiden Gaziantep sokaklarında boynunda teybi elinde destanı ve yanık sesleri ile gezen destancılar vardı..
Eskiden Gaziantep'te yayın yapan Gaziantep radyosu ve radyo evi vardı.
Eskiden kalede Yaşar sağ bek Nurettin sol bek ünsal defans Turgut ve Fatih orta saha Sami Küçük Hüseyin Büyük Turgut ve forvette Fantom Ahmet, Murat Kandil ve Maradona Sadıklı Gaziantepspor vardı.
Eskiden zenginlerin evinde soba fukaraların evinde tandır vardı. Fakirlerdi ama sofralarını dertlerini kederlerini sevinçlerini birlikte paylaşan güzel dedelerimiz ninelerimiz teyzelerimiz komşularımız vardı.
Eskiden emniyette caddeler bekçi Hamodan asayiş işeri allahsız samiden ahlak işleri Hüseyin Subay'dan adli işler Hakim Mehmet Güneş ve savcı Abdülkadir Tuğrul Geylani 'den sorulurdu.
Eskiden şirehanı daha otel olmamış sebze hali daha yıkılmamış ve çorbalar köşedeki Altınşişden içilir beyran ise Kılcınınoğlundan.
Eskiden baklavacılar zengine baklava fakire baklava kırığı satardı.
Eskiden zenginlerin düğünü fuarın içindeki Şato Restaurantta fukaralar ve orta hallilerki Mehtap Belkıs Moda Kızılay düğün salonunda yapılırdı
Eskiden Kavaklıkta Sigorta hastanesinin içinde İstasyonda Karşıyaka da şehreküstüde Batur sahasında mahalli takımlar kıran kırana maçlar yaparlardı.
Eskiden Çınarlıspor Mekik Kale Şehreküstü Akyol Gazispor Karşıyaka ve Oğuzspor takımları ve bu takımlarda Safcı Aziz Kıllama Hayri Kör Kadir Göbek Cevdet Hükümet Kara Sefer ve Koçero lar vardı.
Evet aklıma gelen ve sayfama ancak sığdırabildiğim bunlar hakikaten eski Gaziantep ne güzelmiş, ne doğalmış, ne şirinmiş ne küçükmüş galiba hem yaşlanmanın verdiği duygu hemde herkesin caddede sokakta mahallede birbirine ismiyle selam verdiği samimi komşuluk ve dürüst esnafların Gaziantep ini özlemişiz anlaşılan.
Ya siz.....?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kenan Yücel Arşivi