CHP’NİN GAZİANTEP’TE YANLIŞLARI VE DOĞRULARI

CHP Gaziantep’te ilk kez 2004 yılından sonra “Büyük çıkarma” yaptı. Gerçekten de bu çıkarmayı alkışlamamız gerekir. Uzun bir aradan sonra CHP’nin tüm ağır topları başta Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere, 12 Eylül 1980 öncesi ve 1989-2004 yılına kadar CHP’nin kalesi olan Gaziantep’te ilk kez varlığını hissettirdi. CHP Genel Başkanı sayın Kılıçdaroğlu, Gaziantep’te CHP’nin iki milletvekilini geçemediği ve oyunun da hiçbir zaman % 20’ye ulaşmadığı bu şehri “CHP’nin öksüz” şehirleri arasına alması gerçekten de acı bir olaydı. Nihayet, CHP’nin bundan sonra Gaziantep’te de ayak sesleri azda olsa duyulmaya devam edecektir.

CHP’NİN GAZİANTEP’TEKİ DOĞRULARI NEDİR?

CHP 17 yıl sonra ilk kez Gaziantep’te güçlü bir gövde gösterisi yaptı. Esnafla dertleşti. Varoşlara azda olsa ulaşarak onlardaki sorunları dinledi. Bütün mahallelere en azından bir CHP ekibi ulaştı. Şehirde gördüğü yanlışları kamuoyuyla paylaştı. CHP’nin eski duayenleriyle bir araya geldi. Onları dinledi. Yanlışların ne olduğunu öğrendi. Herşeye rağmen doğru olan herşeyi yapmaya çalıştı.

CHP’NİN GAZİANTEP YANLIŞLARI

CHP’nin il başkanlık seçimi büyük ihtimalle Temmuz ayında yapılacak. Tek adayla gitmeyeceği söyleniyor. Eğer böyle tek aday olmazsa partide yine sorunlar çıkar. Doğru CHP demokrasi partisidir. Ama bazı zamanlar, demokrasiye dayanırsan delege ağalığına döner. O delegelerde Gaziantep’te partiyi büyütmez küçültür. Geçmişteki 17 yıl boyunca bunu yaşadık. Ayrıca, CHP’nin Gaziantep’te eski yüzlere ihtiyacı yok, yeni teknolojiyi bilen gençlere ihtiyacı var. Biliyorsunuz Gaziantep’te genç nüfus çok yüksek. Bu seçimlerde de CHP il ve ilçe yönetimlerine genç ve dinamik kişiler alınması gerekiyor. Mutlaka esnaftan yönetime etkili bir isim olmalı. Mevcut sivil toplum örgütlerindeki kişiler değil. Yeni adı duyulmamış ve bu işi çok sevecek bir esnaf lazım. Yoksa, adam CHP’nin önünden geçmemiş, bir STK’nın başkanı avantadan belediye meclisi üyesi olup gidiyor. Bir dahada CHP’nin yüzüne bakmıyor. İnşallah, bu yanlışı bu seçimde yapmazlar. Yanlışların en büyüğü yine yerel medyaya yapıldı. Gaziantep’te baklavacılar para kazandı, oteller kazandı, lokantalar kazandı, restorantlar kazandı, bilbord ve megaligt şirketi para kazandı, kazanmayan kim? yerel medya. Yerel medyayı otele çağırıp bir kahvaltı vererek onları mutlu edemezsiniz. Yerel medya pandemi döneminde büyük bir ekonomik sıkıntı içerisindedir. O zaman CHP’lilere soruyoruz, yerel medya iktidara yakın diyorsunuz, onların sesi diyorsunuz. Siz her yere para harcarken CHP’de Gaziantep’te 17 yıl aradan sonra böyle bir dev gösteri yapıp, haberlerinize destek verip en azından “Çorbada tuzunuz olsun” sözü üzerine bir bilbordlara verdiğiniz reklamlara ödediğinizden en azından azda olsa yerel basına verseniz ne olurdu? Yerel medya temiz kalsın diyorsunuz, ama nasıl temiz kalsın. Bunu bir örnekle bitirmek istiyorum. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep’e her geldiği miting veya bir başka şey için gelse mutlaka yerel medyaya destek verir. Bunun örneklerini de Gaziantep’in yerel medyası bilir. Pandemi döneminde de yerel medya çok sıkıntılı günler geçirirken Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ile Ak Parti Gaziantep İl Başkanı Eyüp Özkeçeçi en son kongrede bile destek çıkmıştır. Daha ötesine gidelim, CHP Gaziantep yıllardır gazeteler partilerine gider, abone parası için bile ödeme yaptıklarını duymadım. Yanlışsa düzeltsinler. Yerelden demokrasi başlıyorsa ve 4. kuvvet olan medyaya sahip çıkmayan CHP’lileri bir kez daha bu konuda uyarmış olalım.
Birde CHP’de en büyük yanlış ne derseniz, biliyorsunuz Türkiye’nin en büyük sanayi ve üretim merkezi olan Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’ndeki 300 bin çalışanı temsil eden ve başarılı hizmetlere damgasını vuran Gaziantep Orgnize Sanayi Bölgesi Başkanı Cengiz Şimşek’in yanı sıra Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adnan Ünverdi, Gaziatep Ticaret Odası Başkanı Tuncay Yıldırım ve Gaziantep Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Akıncı, Güneydoğu Anadolu İhracaçılar Birliği Başkanı Fikret Kileci ve Halının en büyük üreticilerinin başında gelen Türkiye İhracatçılar Meclisi Grubu Başkanı Selahattin Kaplan ile son olarakta 168 ülkeye ihracat gerçekleştiren Güneydoğu Anadolu Hububat Mahsum Altunkaya’yı en azından giderek dertlerini dinleyip ne gibi sorunları olduğunu onlardan öğrenebilirdiniz. Ama yapmadınız, inşallah bir daha geldiğinizde Gaziantep’te bu yanlışları görüp bir daha bu yanlışa düşmemenizi umut ediyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Arşivi