Seçim Startı Verildi-İtiraf gibi konuşma!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya'da düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında seçim startını verdi. 2023’ü tarih vererek konuşan Cumhurbaşkanı, aylar sonra ilk kez bu kadar geniş bir katılımla Ak Partililerle bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti teşkilatlarına uyarıda bulunarak, "Eğer biz bir dava adamıysak, bu davanın mensupları birbiri aleyhine konuşamaz" ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı, AK Parti teşkilatlarına 2023 talimatı vererek, “2023 başka olmalı, kazanmadık gönül bırakmayın" dedi. Konuşma alkışlarla kesildi ve beklenen konuşmada buydu. 
Gelelim muhalefet cephesine. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’da partisinin A takımını ve 250 Belediye Başkanı’nı alarak Gaziantep’e çıkarma yaptı. Gaziantep’te öyle bir örgütlenme sistemi ile Genel Başkan Yardımcıları, Belediye Başkanları ve gündemdeki önemli isimlerle hemen hemen her bölgeye girerek sıkılmadık el bırakmadılar. 
Üç günlük CHP proğramını kısaca özetlersek, İstanbul, Ankara ve İzmir Belediye Başkanlarının ciddi bir konuşmasını dinlemedik. İmamoğlu, Yavaş ve Soyer gibi tecrübeli siyasetçiler, Gaziantep’e gelince eleştirisel ve projesel ciddi bir şeyler bulurlar dedim ama yanılmışım. İl Yönetimi alt-üst, eski emektar CHP’liler sahnede yok, atanmış il Başkanı Neşet Uçar’ın ekibi kim belli değil derken Allah umuduna bir Gaziantep turu yapıldı. Proğram, organizasyon iyi olmasa da bu açığı popülaritesi yüksek üç Belediye Başkanı’nın çarşı programı bir nebze olsun kapattı gibi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, günah çıkarma gibi yaptığı konuşmada ‘6 bin 317 şehidin verildiği topraklardayız. Güzel şeyler yapıyoruz. Peki, neden Gaziantep’in nüfusu artıyor da bizim milletvekili sayımız artmıyor? Kabahat kimde, Anteplilerde mi bizde mi? Anteplilerde suç yok, kabahat bizde. Gazianteplilere sözümdür, sürekli birileriyle kavga eden bir örgüt istemiyorum. Kimse kusura bakmasın. Dolayısıyla gün hizmet günüdür. Gün çalışma günüdür. Nüfus artıyor, bizim milletvekilimiz yok. Bir dönem burası CHP’nin kalesiydi, ne oldu? Eğer bir partili arkadaşım kendisini değil, partiyi düşünüyorsa, önce Antep’i düşünecek. Antep’te bir çocuk yatağa aç giriyorsa ne il başkanı ne de ilçe başkanı uyuyacak.” dedi. 
Partisine özeleştiride bulunan Kılıçdaroğlu, seçim startını Gaziantep’ten verdi ve gitti… 
Gelelim Ak Parti cephesine. Ak Partili Milletvekillerinden bazıları ilçe proğramları yaparak şehrin dışına çıkarken Belediye Başkanları’da normal proğramlarına devam ettiler. Buradan çıkaracağımız ders, CHP her zamanki gibi amatör proğramlar ve parti içi huzursuzluklar ile yoluna devam etse de Ak Parti ve MHP ittifakının seçim startı verilen yerlerde sıkı bir çalışmaya girmesi gerekiyor.  
Ak Parti zayıfladı, oy kaybı var naraları atarak partinin tüm nimetlerinden faydalanan AKP’liler deşifre edilmelidir. Ak Parti’de birileri çıkıp ‘Kral çıplak’ demediği takdirde seçmenin sarılacağı adres İyi Parti değil CHP gibi gözüküyor. 15 yıldır Ak Partili Belediye Başkanları’nın Gaziantep’e yaptığı yatırımlar, hizmetler son dönemde fiyaskoya dönüşmemesi için Ak Parti kadrolarında bir bağırsak temizleme hareketi yapılmalı dile düşünüyorum. 
OECD’nin şampiyonları seçilen Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, dünya çapında proje ve hizmet ile ödül alan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve Türkiye’deki birçok ilde yapılmayan hizmeti yaparak büyük alkış alan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun emeklerini kimse sümen altı etmemeli.  
Yağmuru görünce tarlayı başka yere taşıyan kurnaz köylü zihniyeti ile parti içinde karnından konuşan Ak Partilililer ile dava adamları ayırt edilmeli. Yerelden başlayan siyaseti genelden temizlemeye çalışma çabası ters olacağı gibi her zaman yerele önem veren bir lidere mahcup olmamam gerekir. 
Haftaya görüşmek ümidiyle hoşçakalın…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Arşivi