Babalar Günü!

Siz doğduğunuz saatlerde hastane kapısında heyecanla kapıda bekleyen bir babanız olduysa ne mutlusunuz....!
Siz doğduğunuzda havalara zıplayarak gururlu bir şekilde benim evladım diyerek size sarılıp bir çiçek gibi koklayarak sevinç ve heyecanla çikolata şeker dağıttıysa harikasınız.
Siz küçükken hasta olduğunuzda işten yorgun argın gelmesine rağmen sizin başınızda sabahlayıp göz yaşı döken bir babanız olmuşsa mükemmelsiniz.
Siz küçükken bayramlarda kendisi ve eşine belki yıllardır bayramlık elbise almamış iken bir elinizden anneniz bir elinizden baba ile bayramlık elbise ve ayakkabı alışverişi yapmak ne kadar büyük bir kazançtır.
İlkokula başlamak için heyecanla biraz korkuyla giderken sırtınızda çantanız yanınızda babanız olması ve sırada onunla göz göze gelmek ne kadar önemli bir güvence.
Ergenlik ve yetişkinlik döneminde her sıkıntı ve zorluklarda arkanızda dağ gibi bir babanın varlığı olduğunu bilmek ne kadar güzel.
Siz Okula giderken o sabah gün ağarmadan işe gitmeden sizi usulca öperek uyandırmadan harçlığınızı başınızın yanına koyması ne kadar fedakarlık.
Askere yani vatani göreve sizi uğurlayan bir babanın size sarılması ve göz yaşlarını size göstermeden içine akıtması defalarca size öğütler vermesi parayı usulca cebine koyması ve dağ gibi arkanızda durması.
Sevdiğiniz kızı istemek nişan düğün törenlerinde kapıda durup gelenleri gururla karşılayan ve en mutlu ama en zor gününüzde dağ gibi durması dünyanın en büyük dağından daha büyüktür.
Evlilik ve yaşadığınız her türlü zor süreçte nasıl olsa babam sıkıştığımızda çözer diyen bir duygunun maddi ve manevi karşılığı varımdır?
İlk çocuğunuzu sizinle birlikte torununu kucağına alması ve onu sıkıca sarması size ne kadar güven ve huzur verir.
Kısaca ; babanızın olması ve çocukluktan itibaren birlikte yaşamak bu yukarıda anlattığım süreçler sizin için bir anlam ifade etmez ama benim gibi 1,5 yaşında hem Anneden, hem babadan öksüz kalmış kişiler için çok ama çok önemlidir. Onun için yaşıyorsa sıkı sıkı sarılın öpün eğer yaşamıyorsa mezarına çiçekler ile gidin usulca başının yanına çiçekleri koyun.
İşte ben 1,5 yaşında iken ikisi birlikte edebiyete intikal eden babam Hasan ve annem Şaziye Yücel dilerim cennette buluşmuşlardır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kenan Yücel Arşivi