CHP ve Gaziantep Çalıştayı....!

Dünya sadece futbol topunun etrafında dönmüyor. Onun için bende zaman siyaset, ekonomi ve iş dünyası ile görüşlerimi anlatmaya, yazmaya fırsat buldukça çalışacağım.
Öncelikle 18-19-20 Haziran tarnihleri arasında Gaziantep'te yapılan CHP çalıştayı...!
Ana Muhalefet Partisi CHP'nin tıkır tıkır çalışan belediyeler çalıştayını izliyorum. Daha sonrada CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak ile bir araya geldim. Gerek ülke gündemi, gerekse Gaziantep CHP teşkilatı ile ilgili kendisiyle geniş bir değerlendirme yaptık.
Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve milletvekilleri, MYK üyelerinin yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanları Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş ile birlikte diğer belediye başkanları üç gün Gaziantep'te kalarak sadece Türkiye değil, Gaziantep ölçeğinde Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgesindeki belediyeler, parti teşkilatı ve neden bu bölgelerde istenen oyları alamadıklarının değerlendirmelerini yapacaklar. Hemen hemen tüm büyükşehirleri alan CHP Gaziantep'te son seçimde aday göstermeyip Millet İttifakı adayı İYİ Partili Ejder Demir'i destekledi.
Bende önce bir Gaziantepli olarak 1977 sandıkları patlatan karaoğlan dönemi, meşhur yüzbinlerin olduğu istasyon mitingi, sonra darbe ve Kenan Evren, arkasından ANAP Turgut Özal, DYP, Anasol, Anayol, Refah dönemlerinde gazeteci olarak bir çok seçimi takip ettim. Sonrasında AK Parti ve 2004 yılından beri tüm yerel ve genel seçimlerinde Gaziantep iktidar partisinin en az % 10 fazla oy alarak destek verdi.
Oysa Gaziantep 1977'de solun kalesi olarak gösterilirdi.
Yerel seçimlerde hem Büyükşehir, Hemde ilçe belediyelerini 1989 ve 2004 arasında 15 yıl yönetti. Sadece Şehitkamil'de bir dönem Mehmet Bozgeyik hoca hariç.
Peki 2004 yılından beri bu başarısızlık neden ?
Çünkü parti ne tavana, ne tabana yayılabildi. Cumhuriyet Halk Partisi yıllarca Celal Doğan, Mustafa Yılmaz, Ahmet Yılmaz, Yaşar Ağyüz, Akif Ekici gibi kişilerin etrafında, onların yönlendirdiği delegelik, delege üstünlüğü ve parti ağalığı ile götürülmeye çalışıldı.
Vizyoner, genç, halkın, üniversitenin, sanayinin, ticaretin içinden gelen genç jenerasyon hep bu kişiler ve delegasyon sistemi yüzünden vetoya uğradı.
Tabii birde bir çok isim iktidarın gücünden aday olursam üstüme gelinir korkusundan bırakın aday olmayı, partiye giremedi.
Bakın son zamanlarda ülke gündemi ne halde, Gaziantep Teşkilatında ise konuşulan atama, yoklama, delege seçimleri, il ve ilçe başkanlarının alınması, yerlerine kimin atanacağı.
Kısaca CHP Gaziantep'te yeniden güçlü bir iktidar ve belediyeleri istiyorsa öncelikle yıllardır aynı isimler üzerinde dönen bu çarkı ters yüz etmeli ve partiye yeni, genç, pırıl pırıl kadın ve erkek adayları kazandırmalı.
Yoksa bu zihniyetle CHP tüm Türkiye'yi alsada, Gaziantep'te hep sandıkta kalır, haberiniz olsun.
Kılıçdaroğlu, Öztrak ve Torun...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kenan Yücel Arşivi