Gaziantep’in değerleri ve Talat Özkarslı!

Gaziantep, sporda yıllarca konuşuldu, gıbta ile bakıldı, 10’larca futbolcu yetiştirip Türk futboluna kazandırdı. Bunların yanında Gaziantep’in önemli değerleri de vardı… Bunlardan biriside Talat Özkarslı.. Namı diğer Koçero…
Talat abinin ölüm yıldönümü. Kendisini bir kez daha rahmetle, saygıyla, özlemle anıyorum. Çünkü, biz 25-30 yılda Talat abiden çok şey öğrendik. Futbolun güzelliklerini, saygısını ve futbola olan değeri öğrendik. Talat Özkarslı’yı 1. ölüm yıldönümünde hep birlikte andık.
Ancak, Gaziantep olarak futbolda değerlerimizi kaybetmeye devam ediyoruz. Gaziantep’te yıllardır bir tek oyuncu yetişmiyor. O kadar yatırıma, o kadar şaşaya rağmen Gaziantep nereden nereye geldi. Bizler Gaziantepspor’daki piramit yapıyı, alt yapıdan çıkan oyuncuları özlüyoruz. Futbol değerlerini kaybettiğimiz şu günlerde maalesef bırakın saygıyı, sevgiyi ve değeri. Gaziantep kendi yağıyla kavrulması için kendi göbeğini kesmesi gerekiyor. Talat abiyi andığımız bu günlerde aklıma böyle bir şey geldi. Biz değerlerimizi kaybederken, futbol tarihimizde kaybolup gidiyor. Nasıl Gaziantepspor tozlu arşivde kaybolup gittiyse, futbol kültürümüz ve futbol şehri ünvanımızda öyle kayboldu…
Maalesef, dün bir haberide üzülerek okudum. Sosyal medyada Gaziantep FK ismini sağa sola futbolcu öneririrken görmek beni şok etti. Herkes yıllarca Gaziantep takımlarının kapısını çalıp, futbolcu alabilmek için günlerce, aylarca gelip gitmeleri bir yana, şimdi bizim yöneticilerimiz bölgesel amatör takımlarına mesaj atıyor, “size futbolcu verelim mi” diyor. Böyle bir şey olur mu?
Sen Süper Lig Kulübüsün.. Bölgesel amatör lig veya başka liglerin takımları seni arasın. Futbolcu alabilirmiyiz diye. Ama, bakıyor buradan alacağı futbolcu olmadığını düşündüğü için aramıyordur. Ondan sonra bizim kulübün başkanı mesaj atıyor, size futbolcu verelim diyor. Bu kulübün vizyonuna, bu kulübün ismine zarar verir. Gaziantep ismi her zaman zirvededir. Ama bu tür hareketler Gaziantep’e ve Gaziantep futbol kulübüne zarar vermekten başka birşey değil. Umarım bu tür hatalar bir daha olmaz. Yukarıda da söylediğim gibi, Gaziantep’in değerleri vardı. Bu değerler kayboluyor. Üstelik bu tür hareketlerle dahada dibe vuruyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Teke Arşivi