TRANSFERDE HATA OLMAZ!

Bayrak değişimi, Erol Bulut derken Gaziantep FK’da gözler transfere çevrildi. Haliyle bizlerde, yakınen takip ettiğimiz bu kulübün nasıl bir transfer politikası izleyeceğini merakla bekliyoruz. Çünkü, her yiğidin yoğurt yemesi farklıdır.
Mehmet Büyükekşi, Mahsum Altunkaya ve Müslüm Özmen üçlüsü bu işi iyi götürüyordu. Hem ekonomik anlamda, hemde transfer konusunda. Yeni başkan, yeni yönetim kolları sıvadılar. Şu ana kadar dış transferde sessizlik hakim olurken, aslında gerçek transferi yaptılar. Papy Djilobodji ile Amedaj Vetrih’in sözleşmelerinin uzatılması bence en büyük transfer oldu. Bu iki futbolcunun tutulması, takımda kalmaları çok önemliydi. Birde bunlara Mirallas ve Muhammet Demir eklenirse çokta transfere gerek kalmadığını düşünüyorum.
Yeter ki; siz kadronuzu koruyun…
Futbolda her kulvarda hata yapılabilir, mutfağa alış veriş yaparkende hata olabilir. Teknik direktör ile yönetim arasında sorunlarda olabilir. Ama bir yönetimin tek hata yapmayacağı yer transferdir. Burada yapacağınız hata hem kulübün ekonomisine zarar verecektir, hemde kulübün ligdeki konumuna. O nedenle, yeni yönetimden beklentimiz ince eleyip sık dokumaları. Transferde az hata yapan veya hiç yapmayan başarılı olur. Gaziantep FK yönetiminin de tecrübe edindiğine inanıyorum.
Şu ana kadar transferde beklenen hamleyi yapamadılar ama, olsun… Yeter ki, takıma katkı sağlayacak nokta isimler alınsın. Erol Bulut, yönetimden 4-5 oyuncu istiyor. Bu oyuncular alınır veya alınmaz yönetimin bileceği iş. Ama, teknik direktöre dayalı takım kurulmaması tek dileğim. Bakın, geçen sezon Sumudica ile bu sıkıntı yaşandı. O gitti, onunla birlikte getirdiği futbolcuları oynatamadı bu kulüp. Yeni sezonda da umarım böyle bir hataya düşülmez… Transferde yapacağınız her hata, kulübe pahalıya mal olabilir…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Teke Arşivi