CHP Şampiyon Kentinde Ne Yapacak..?

CHP üst yönetimi geçtiğimiz günlerde bir açıklama yaparak 18 Haziran’da Gaziantep’te çıkarma yapacağını duyurdu. 250 Başkanla 3 gün kentimizde kamp yapacak olan CHP’nin proğramında Belediye Başkanları Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş, Tunç Soyer ve Zeydan Karalar’ın da olması dikkat çekici değil mi. CHP’nin iktidar olması halinde uygulayacağı yerel yönetim politikasının gözden geçirileceği ilin Gaziantep olması hele de şu zamanda bu kararın açıklanması Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’i akıllara getirdi. 


 CHP bir zamanlar Gaziantep’te kale konumundaydı. 1989 yılında Belediye Başkanı seçilen Celal Doğan 2004 yılına kadar görev yapmış ve o dönemde CHP hem yerelde hem de genel anlamda etkin bir siyaset sergilemişti. Celal Doğan’ın seçimi kaybetmesiyle CHP’de 15 yıllık kalesi Gaziantep’i kaybetmişti. 28 Mart 2004’ten sonra yüzde 57,4 oyla göreve seçilen Asım Güzelbey’den sonra 7 Nisan 2014’te Fatma Şahin Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine seçilerek hizmete başladı. 
Aile ve Sosyal Politikalar Kurucu Bakanlığı, Gaziantep’in Kadın Milletvekilliği, Gaziantep’te İlk Kadın Belediye Başkanlığı, Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlığı ile her zaman ilklere imza atan Fatma Şahin bu kez Dünya çapında bir ilke imza attı. Kısa adı OECD olan Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı tarafından Şampiyon Belediye Başkanları Koalisyonununa davet edildi. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Türkiye'den bu koalisyona davet edilen ilk belediye başkanı oldu. 
Fransa’ya giden Başkan Fatma  Şahin, Paris’te OECD Genel Sekreteri Angel Gurría ile görüştü. Görüşmede Gurría, GASMEK ve pandemi döneminde yapılan projelere değinerek Başkan Şahin’i “Siz bu girişim çerçevesinde Türkiye’nin yüzü oldunuz ve çalışmalarınız başarılı şehir yönetimini temsil ediyor. Siz kadınların rol modeli olarak gösteriliyorsunuz” sözleri ile överken Başkan Şahin ortak yürütülecek projelerde “Biz hazırız” mesajını verdi.  
Fransız basın mensuplarının sorularını yanıtlayan TBB ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “OECD, Türkiye’nin yıllardır içerisinde bulunduğu bütün dünyanın temsil edildiği çok önemli bir çatı kuruluştur. İçeriğine baktığınız zaman ekonomi başta olmak üzere kapsayıcılık, yenicilik gibi çok önemli projeleri hayata geçiriyor.  2016 yılında OECD çatısı altında inisiyatif oluşturuldu. Çünkü artık kalkınma ve demokrasi yerelden başlıyor. Şampiyon başkanlık inisiyatifi; Paris Belediye Başkanlığı’nın yönetiminde çalışmaya başladı. İlk kez bu inisiyatifin içerisinde bulunma durumumla birlikte Türkiye’de de bir ilk yaşandı. Gaziantep şehrinin bu inisiyatifin içerisinde olmasıyla ilgili davet aldık” dedi. 
Bunları neden yazdın derseniz sorunun cevabını da yazının içinde bulacaksınız. Şimdi karşınızda bir kent var adı Gaziantep… Sanayicisi, bürokratı, işçisi, öğrencisi, eğitimcisi, sivil toplum örgütleri ve Belediye Başkanları ile Türkiye ve Dünya’ya örnek gösterilen bir şehir. Başarılı çalışmaları ve ürettikleri projeler ile ilklerin hangisini yazacağımı bilmiyorum. Böyle güçlü bir kentte Milletvekilinin isminin bile çok bilinmediği, İl ve İlçe Teşkilatları toplu olarak görevden alınmış, İl Başkanı atanmış bir parti neden Gaziantep’e çıkarma yapacak.   
CHP Genel Merkezi hangi kriterlere göre 18 Haziran’da Gaziantep’te toplanma kararı aldı ve 250’ye yakın yönetim kadrosunu neden bu şehirde toplamaya karar verdi? Bu iki sorumun iki cevabı var. Birincisi CHP Genel Merkezi, Belediye Başkanları ve üst yönetim kadrosu Gaziantep’e gelerek 3 gün kalarak ‘Siyaset nasıl yapılır, şehir nasıl yönetilir ve yerel yönetimde Belediye Başkanlığı’nde başarının sırrı nedir? Sorusunun cevabını aramak için gelecekler. 
İkinci cevap ise, CHP’liler dünya Şampiyonu Belediye Başkanı nasıl çalışmış, neler yapmış, partisi ile ilişkisi nasıl? Sorularını çok merak ettiklerinden geliyorlar. 
Başkaca bir sebep göremiyorum. 18 Haziran’da CHP Genel Başkanı ve yöneticileri ile Belediye Başkanları’nın Gaziantep ziyareti sonrası yorumlarını şimdiden merakla bekliyorum. 
Haftaya görüşmek ümidiyle hoşçakalın…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Arşivi