Camia Olmak ve Çocukları..!

Lig ikincisi Galatasaray ; Teknik Direktörü bu camianın imparatoru Fatih Terim.
Lig üçüncüsü Fenerbahçe ; İlk hocası Erol Bulut sonra Emre Belözoğlu ikiside camianın çocukları.
İşte ligin zirvesini domine eden bunlar.
Ben bunun mücadelesini veriyorum. Güneş, Kalpar, Özberk, Sağlam, Süral, Demir, Güneş, Şahan, Yılmaz, Savcılıoğlu, Polat, Akıcı, Gündoğdu ve diğerlerinin değil. Gaziantep mücadelesi, teknik adamı, alt yapısı, üst yapısı, çalışanının , bilgisiyle, liyakatıyla bir yerlere gelmesinin savaşı.
Sumudica'nın hanımından para istemesini, Yalçın Koşukavak ve benzerlerinin bu kulüpte kısa dönem askerlik gibi görev yapıp, paraları götürürken çok rahat bir pozisyonda bile 30 yıldır futbolun içerisinde olan, kaptanlık yapan, beş yıldır kulüpte görev yapan kendi evladına görev vermeyip Pinto'yu Portekiz'den getirip, üç ay sonra da go home demeyi içime sindiremiyorum.
Şampiyon Beşiktaş takımının kalecisi Ersin Destanoğlu 19 yaşında destan yazıp lig boyunca kalede aslanlar gibi durup şampiyon yaparken, biz 21 yaşındaki Mustafa Burak Bozan'ı ligin son maçında oynattık diye bayram ediyoruz.
Bunlara şunu sorayım geçen sezon 30 yaşındaki Günay'ın arkasına 37 yaşındaki Alanyasporlu Haydar Yılmaz'ı transfer edip geleceğin en önemli kalecilerinden biri olacak bu çocuğu konu mankeni yapıp bir yılını yediniz.
Şimdi de üst yapıya doldurulan yabancılar yetmedi, alt yapıdan Ukraynalı ile poz verip, imza töreni düzenleniyor.
Bazen Allahım aklıma mukayyet ol diyesim geliyor.
Geçenlerde yazmıştım, yine hatırlatayım.
Kulüp olmak en kolayı. Kur yönetimini, getir teknik direktörünü, transfer et futbolcuları oyna ligte, al sana kulüp.
Fakat camia olmak, tarih ister, emek ister, şehir ister, taraftar ister, şampiyonluk ister, küme düşmek ister, acı, gözyaşı, emek, alın teri kısaca isterde, ister.
Bu nedenle başarı ve kalıcı olmak için aynı hedefe, aynı formaya, aynı armaya kilitlenmek ve kısaca camia olmak lazım.
Bu şehrin değerlerini, bu şehrin hassasiyetlerini bilen, bizimle ağlayıp, bizimle gülecek insanların yönetimde, kulübede, sahada, tesiste, trübünde yer almaları gerekir.
Karar sizin ?
Kulüp mü, Camia mı ?
Not ; Yarından itibaren sadece eleştri yapıyorsun, çözüm nerede diyenlere karşı yapılması gerekenleri isim isim yazacağım ve tarihe not düşeceğim. Gerisi kulüp başkanı ve yönetimin işi.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kenan Yücel Arşivi