Gaziantep Futbolu, verin para yönetelim..!

2004 yılında AK Parti Asım Güzelbey ile yerel seçimleri alınca aslında sadece 1989 yılından beri Celal Doğan ile yönetilen Büyükşehir Belediyesini kazanmadı. Sportif ve özellikle futbol anlayışında devrim oldu. Çünkü 1993 yılından itibaren Celal Doğan liderliğinde ve Asım Atmaz organizasyonunda Gaziantep futbolu, piramit yapı denilen şema ile Gaziantep şehrine, sanayisine, ticaretine, siyasetine, belediyelerine, valisine maddi yük olmadan, şehrin tanıtımı, halkla bütünleşmesi, aynı değerler etrafında birlikteliği ile çok önemli Türkiye ve Avrupa zaferlerine imza atıldı.
Alt yapıdan sadece Gaziantepli çocuklar değil, tarama ekibi sayesinde Türkiye'nin her bölgesinden inanılmaz çocuklar getirildi ve Türk futboluna kazandırıldı. Yabancı ülkeler tarandı, harika yabancılar, 30, 35 yaşında değil çok genç yaşlarda getirildi. Bir dönem yerli ve yabancı futbolcu satışından kazandığımız parayı alt alta topladığımızda 60 milyon dolara yakın kasaya girmişti.
Gaziantepspor Celal Doğan ve Asım Atmaz'da kaldı, Büyükşehir Belediyespor ve Gaskispor ise siyasi kanatta.
Böylece piramit yapı dağıldı. Çünkü 3. Lig Gaskispor ile 2. Lig Büyükşehir Belediyespor tesisler ile birlikte Belediye'de, Gaziantepspor Paf takımı ile A Takım tesisleri ise Celal Doğan ve Asım Atmaz'da kaldı.
Aslında Gaziantep futbolu o zaman öldü, Gaziantepspor'un kapısına o zaman kilit vuruldu.
O sırada o dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey şimdi rahmetli olan yakın dostu Asım Atmaz'a " Verin bu takımı bize, bu sistem devam etsin, sizede teşekkür edelim, istersen sen yönetimde kal " dedi.
Fakat Asım Atmaz hem dünürü, hemde 20 yıldır futboldaki mesai arkadaşını satmadı ve hayır dedi.
Sonrası zaten dram, acı ve hüzünlü hapisler, ölüm, icralar, UEFA; CASS ve kelepçeler, kapanmaya kadar giden hikaye.
Peki ya şimdi, 60 milyon dolar futbolcu ihracı, Türkiye ve Avrupa kupalarında başarılardan sonra ne durumdayız....?
Her sezon başı veya devre arasında !
Ver Organize Sanayi dolar.
Ver Ticaret Odası Euro.
Ver Belediye Türk lirası.
Ver valilik yardım.
Ver İhracatcılar birliği.
Ver Sanayi Odası.
Ver Borsa.
Aslında bu takıma ve yönetenlerine bu şehrin sanayisi, siyaseti, belediyesi, STK'sı, üstü, ortası, alt akılı, bürokrasisi o tarihten beri hep balık veriyor.
Kimse şunu demiyor. Kardeşim bakın 1993 yılından Gaskispor kapatılana ve takımlar siyasi nedenlerle ayrılana kadar bu takım kendi yağıyla kavruldu, kimsenin kapısına para için gitmedi, el açmadı. Onun için biz bu takıma sadece balık vermeyelim, balık tutmayı öğretecek yapıyı, organizasyonu ve buranın başına iş bilen insanları getirip yeniden kuralım demiyorlar.
Bu nedenle her yönetim kurulu oluşturulurken sanki açık artırma gibi yöneticilik fabrika, holding, zenginlik, apolet, ne kadar vereceksin kriterlerine bağlanıyor.
Onun için bu şehrin süper ligteki takımının sadece sizin paranıza ve ünvanlarınıza ihtiyacı yok. Bu takımın organizasyona, plana, futbol aklına ve bunları yapacak, bir araya getirecek, yönetecek futbol adamlarına ihtiyacı var.
Onlarda uzakta değil, bu şehirde acil eylem planları bile hazır, yeter ki isteyin.
Yoksa sızlanmayın ve her sezon 100 trilyonu bu takıma kuzu kuzu itirazsız verin.
Pamuk eller cebe...!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kenan Yücel Arşivi