Gaziantep FK Yönetimi ve Villareal Futbol Takımı

Futbol Dünyası ; Tusiad değildir ?
Futbol Dünyası ; Sanayi Odası değildir ?
Futbol Dünyası ; Organize sanayi değildir ?
Futbol Dünyası ; Ticaret Odası değildir ?
Futbol Dünyası ; İthalat ve İhracaat değildir ?
Futbol Dünyası ; Dış Ticaret ve İhracatçı birlikleri değildir ?
Futbol Dünyası ; Siyasetçilerin oyuncağı değildir ?
Futbol Dünyası ; Valilik, Belediye ve kaymakamlık arasında dolaşan bir oyun alanı değildir ?
Futbol Dünyası ; Koca holdinglerinin ve fabrikalarının arta kalan zamanlarında hobi olarak uğraşılacak, mesai verilecek bir alan değildir ?
Futbol Dünyası ; sadece iş adamlarının bilgisi, becerisi ve paraları ile yönetilecek bir alan değildir ?
Kısaca ;
Futbol takımı ; Tutkudur
Futbol Takımı ; Hırstır
Futbol Takımı ; Armadır
Futbol Takımı ; Gururdur
Futbol Takımı ; Bir şehrin ortak alanı, değeri, gururu ve birleştirici en önemli öğesidir. Bunun etrafında zengini, fakiri, işcisi, orta direği, öğrencisi, esnafı, işsizi, amigosu, basını, siyasetçisi, bürokrasisi birlikte olmalıdır.
Onun için yeni oluşturulacak yönetim kadrosunda da, idari kadroda da, teknik heyet oluşumunda da bu şehrin insanları, hassasiyetleri gözetilmeli ve bir potanın içerisinde parası olan, vakti olan, tecrübesi olan, futbol dünyasında sevilen, bilen insanlar olmalıdır.
Yoksa başkan, yönetim, takım olursunuz ama camia olamaz, şehri kucaklamazsınız sadece zenginlerin oturduğu tenis kulübü ve lokallerinde meze olarak yer alırsınız.
Cumartesi günü Hatayspor ile oynanacak maç ile bu sezon bitiyor. Mehmet Büyükekşi ile yakın mesai arkadaşları biz yokuz diyerek ayrılıyorlar.
Bu arada görev Gaziantep’in futbol üst akılı tarafından Organize Sanayisinde iş adamı olarak sayın Cevdet Akınal’a tevdi edildi. Oda yaptığım istihbarat çalışmaları ile yönetim kurulu, teknik direktör seçimi, kalacak, gidecek futbolcular ile yoğun bir tempo içerisinde.
Fakat ilginçtir şu ana kadar bu şehrin TÜFAD’ı, ASKF’si, Hakemleri, gözlemcileri, TSYD’si, Basını, eski Gaziantepsporlu futbolcu, teknik direktör, yönetici grubundan hiç kimseyle temasta yok, yönetime gelirmisiniz, önerileriniz diyende yok.
Bence bu memlekette yıllardır kendilerini spor ve futbolla ilgili çalışma yaptığını, yön verdiğini, mesai yaptığını iddia edenler bu saatten sonra diplomalarını , ben dahil ister yırtsınlar, ister rafa ve askıya kaldırsınlar. Bir daha bu memlekette futbolla ilgili konuşmasınlar, panel, organizasyon gibi faaliyetleri yapmasınlar. Gitsinler Organize Sanayi, Olmadı Küsget, Olmadı Şahinbey Sanayi Sitesi, Olmadı Şıhcan olmadı bir çekmeli dokuma tezgahı alıp işlerine baksınlar.
Neden Villareal ;
Bakın İspanya'nın Castellon Bölgesinde yer alan 50 bin nufüslu ilçenin takımı Villareal UEFA Avrupa liginde dev takımları eledi ve yarı finalde Arsenal'ı eleyerek kupaya bir maç kadar uzakta.
Villareal takımının sanayileri, ihracatları yok ama futbol akılları, organizasyonları, alt yapı, tüm dünyadaki tarama scoudları ve futbol kültürleri üst düzeyde.
Bilmem anlatabildim mi ?
Ya da siz anladınız mı ?
Sayın Cevdet Akınal ve futbolun Gaziantep'teki üst akılı..!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kenan Yücel Arşivi