ZEYBEK MÜDÜR OLAYI ve KÜSBEOĞLU NEDEN KAYBOLDU..?

İki önemli konu ile bu haftaya değerlendirdim. Birisi emekliye ayrılan Emniyet Müdürümüz Cengiz Zeybek’in ani kararının perde arkası. Diğeri ise tam kapanma kararı ile büyük mağduriyet yaşayan küçük esnafın imdadına yetişen Belediye Başkanları. Neden Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı değil de Belediye Başkanları yardım yarışına girdi? sorusunun cevabını yazımın ayrıntılarında bulacaksınız.  
 
Geçen hafta şehir Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek’in emekliye ayrılma kararı ile çalkalandı. İlgili ilgisiz kim varsa Müdür’e destek naraları attı ama olayın ne olduğu bilenlerin sayısının çok az olduğunu biliyorum. Başarılı Emniyet Müdürü Zeybek’in Gaziantep’e gelişiyle birlikte şehrin üzerinde uçan helikopterler ve günlerce ablukaya alınan mahalleleri bilmeyen duymayan, görmeyen yoktur sanırım. Zeybek bu şehirde gerçekten Müdürlük yaptı, emekliliği gelen bir Müdür edasıyla köşesine çekilip protokol davetlerinde baş köşede yer almadı. Bindi helikoptere şehri havadan gözlemledi, operasyonları sokakları gezerek girilmez denilen mahalleri alt-üst ederek bizzat yönetti.  
Peki derdi neydi Müdürün. Müdürün derdi terör örgütleri, uyuşturucu kaçakçıları ve asayiş olaylarının baronlarına darbe vurmaktı. İyide yaptı, başardı ama bir bardak suda kopan fırtına sonrası hançeri kendine sapladı. Benden bu kadar diyerek emekliliğini talep etti. Yine bizim Gaziantep’te alışık olduğumuz tabloya göre de Cengiz Müdür’e ‘gelene hoş geldin, gidene güle güle’ diyerek el salladılar. Müdür böyle gitmemeliydi. Oluşan tabloya göre cami provokasyoncularının kurbanı gibi gözüken olayın bir şehrin Emniyet Müdürü’ne fatura edilmesi bence örgütlerin ekmeğine bal sürdü.  
İşin özünü yazayım: ‘Gaziantep’te meydana gelen hadise Devlet’in gücüyle camide namaz kılanlara zulüm değil, camiiyi alçak provokasyonlarına alet etmek isteyen hain gruplara haddini bildirme meselesidir. Olayda yanlış olan tek şey bekçinin gaz sıkmasıydı ve bekçide açığa alınmıştı. Şimdiye kadar camiye gitmeyen o grup ne oldu da itikâfa girme kararı aldı. İtikâfı aklı başında olanlar yapar. Oldu olacak, polise ve hükümete kâfirler diyen provakasyonculara müdahale eden tüm ekibi emekliye sevk edelim. Hatta bu olaydan dolayı o gruptan özür dileyelim. Böylece, Pkk, Fetö, Hizbullah gibi örgütler zafer çığlıkları atıp ‘Sizi nasıl yendik’ diye hava atsınlar. Yanlış yapıldı, zamanı değildi ama bize sadece olayları değerlendirmek düşer, karar merci değiliz.  

 
 
ESNAF BAŞKANINI ARIYOR 

17 günlük kapanma kararını duyan esnaf neye uğradığını şaşırdı. Esnaf haklı ama Esnafın temsilcisi Esnaf ve Sanaatkarlar Odalar Birliği Başkanı Ömer Küsbeoğlu, esnafın derdinden bi haber. Ticaret Odası Başkanı Tuncay Yıldırım, çek ödemesi olan esnafın feryadı üzerine harekete geçerek Ankara’dan TOBB’la birlikte hareket edip çek sorununu bir gecede çözdü ve büyük alkış aldı. Sanayi Odası Başkanı ve OSB Başkanları 7/24 sanayicinin ve üreticinin derdine ortak olarak tam kapanmanın uzun vadede üyelerini olumsuz etkilememesi için mücadele ediyor. Ama küçük esnaf soruyor, ‘Küsbeoğlu Başkan nerede.? 17 günlük kapanmada günlük kazanıp günlük yiyen küçük esnaf ne yapacak.?  Küçük esnafa destek için kimlerle neler görüştü hangi sektöre ne yardım yapılacak.? Bizim ödediğimiz aidatlar ile maaş alan, Ankara’da TESK Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yapan Küsbeoğlu Başkan, esnaf sicil ücretlerinden bir fon oluşturamadımı, bu zor günlerde esnafa destek olmak için.?’ Bende esnafı dinledim haklılar.  


Esnafın imdadına ve Başkanları Ömer Küsbeoğlu’nu bulamadıkları arayışlarına yine Belediye Başkanları yetişti. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Türkiye’ye örnek bir yardım yaptı. Yaklaşık 10 milyon liralık yardım paketi ile esnafa nakit desteği verdi. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, pandemi döneminde yaptığı yardımlara 1000’er lira daha ekledi. Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, esnafın evlerine kadar sosyal yardım paketleri göndererek yardım kuyruğu olmadan ve kimseyi rencide etmeden yardımı adreslere teslim etti. Belediye Başkanları’nın, servisçi, berber, lokantacı, ayakkabıcı, bayan kuaförü, elektrikçi, sucu ve pazarcı dahil birçok meslek grubuna yaptıkları yardım yarışı büyük takdir topladı ama GESOB Başkanı Ömer Küsbeoğlu esnafın söylemiyle pandemi döneminde sınıfta kalmış gibi gözüküyor. Bence, eski siyasetçi Ömer Küsbeoğlu Başkan, önümüzdeki yıl yapılacak seçimlerde aday olmama kararı aldığı için esnafın derdine de ortak olmadığını düşünüyorum. 
 
Haftaya görüşmek ümidiyle hoşçakalın…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Arşivi