Gaziantep FK yap-boz tahtası gibi!

Hani deriz ya; istikrarın olduğu yerde başarı vardır. Bu söz gerek takım için, gerekse yönetim ve teknik heyetler için geçerli. Sen her kulvarda istikrarı sağlayamazsan, o zaman bol bol limitleri harcar ve günü kurtarmaya çalışırsın. Günlük başarılarla bir yere varılacağını sanmıyorum. Onun için gerek iş konusunda gerekse futbol kulüplerinde bence istikrarın önemi çok daha büyük.
Eğer siz, her yıl bir iki kongre yaparsanız, takımı ve yönetimi yap-boz tahtasına çevirirseniz o zaman başarı gelmez. Bu yılı kurtardık, gelecek yıla Allah kerim der dururuz. Çünkü, yeni gelecek yönetim ve başkan “bu takım olmaz, bu teknik direktörle çalışmayız, 9-10 yeni transfer lazım” derse o zaman limitide aşarsınız, istikrarsız ve başarısızda olursunuz.
Bakın Gaziantep FK, son iki sezondur Mehmet Büyükekşi, Müslüm Özmen, Mahsun Altunkaya ve arkadaşlarıyla bir istikrar yakaladı. Beğensenizde beğenmesenizde bu takım iki yıldan buyana başarılı. Geçen yılı 8. sırada tamamlamış, bu sezon ilk 5 hedefi vardı. Haa, olur veya olmaz. Ama o yolda başarılı bir sezon geçiriyor Gaziantep FK. Bu neden? başkan ve ekibi kulübün işyelişini öğrendi, sistemin oturmasını sağladı. Üstelik, camiayı tanıdı. Tam taşlar yerine oturdu derken, gelecek yıl ustalık sezonları derken “Bırakıyoruz” dediler. Tabi, beklenen bir karar oldu ama, ben bir kulüpte istikrar olmasından yanayım. Her yıl başkan değiştir, her yıl kongre yap ondan sonra gel başarıyı ara. Gelecek sezon başarı olacakken, şimdi durup dururken bu ne pehriz, bu ne lahana turşusu…
Bir kere bu kulübün proje takımı zihniyetinden kurtulması lazım. Kamuoyunda böyle lanse ediliyor ve haklılar gibi. Bu takımı şehrin takımı yapmak gerekiyor. Birileri istiyor diye başkanın veya yöneticilerin değişmemesi lazım. Şimdi, sen kongre yapacaksın, yeni bir başkan atayacaksın ve sonra gelecek yılı kurtarmak için çalışacaksın.. Ondan sonra günlük başarılarla avunup duracaksın. Bir kulübün ligde kalıcı olması için, üst sıralarda Avrupa’yı kovalaması için istikrar gerekiyor. Bu sadece takımda değil, başkanlıkta, yönetimde, teknik heyette ve futbolcularda. Her zaman değirmen gibi futbolcu öğütür, başkan değiştirirsen o zaman sezonu kurtarmaya devam. Yap-boz tahtasında karalama yapmaya devam..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Teke Arşivi