Gaziantep FK kongreye gidiyor ama!

Gaziantep Futbol Kulübü, Büyükşehir’den devralındıktan sonra yıl ve sezon geçmiyor ki yeni bir kongre yapılsın. Ve yeni bir süreç başlıyor. Sivasspor maçından sonra Mehmet Büyükekşi ve yol arkadaşları olağan genel kurulda olmayacaklarını söylediler.
Yeni bir oluşumun zaten dereyi geçerken oluşmaya başladığı bu kulüpte, gelen gitmek istiyor anlamıyorum.
Türkiye’nin en rahat kulübü, en rahat şehri ve üzerinde baskı olmayan bir kulüp. Ama, ne hikmetse gelen kaçarak gidiyor. Burada neler oluyor bilmiyorum ama, yeni oluşum ne yapar? anlamakta güçlük çekiyorum…
Acaba, yöneticiler ve başkan istedikleri gibi çalışamıyor mu?
Yoksa bu kulüp, siyaset tarafından mı? işadamları tarafından mı? yönetiliyor ondan dolayı mı rahat çalışamıyorlar çözemedim.
Çünkü, kimsenin mutlu olmadığını seziyorum.
Bakın geçen yıl ligi 8. sırada tamamlamış, bu sezon ilk 5 hedefi devam eden bir kulüp var. Her ne olursa olsun, beğenselerde, beğenmeselerde bu kulübü yönetenler takımı bir yere getirdiler. Sumudica faciasından sonra ayağa kalkmak, toparlanmak kolay değildi. Çünkü, kulübün içerisinden elini çekmeyen bir teknik adam vardı. Yönlendirilen bir Sumudica vardı. Buna rağmen, Pinto ile toparlanan, puanlar toplayan ve ilk 5 hedefi koyan Gaziantep FK’da bu saatten sonra ne olur? bilmiyorum ama çokta birşeylerin değişeceğini sanmıyorum.
Çünkü, yeni gelecek olan başkan ve yönetimin yetkisi ne kadar olacak? merak ediyorum. Yeni başkan ve yöneticiler ağırlığını koyar mı? onuda zaman gösterecek. Çünkü, davul sende, tokmak başkasında olursa bu iş olmaz.
Birde bu şehirle bu kulüp arasındaki köprünün artık kurulması lazım. Kimse benimsemiyor, kimse benim takımım demiyor, herkes proje takımı deyip geçiyor. Gidişata bakılınca da öyle gibi duruyor. Mehmet Büyükekşi ve arkadaşları bence görevlerini başarılı bir şekilde tamamladılar. Bu kadar sıkıntılı bir süreçte eğer bu takım ilk 5’e oynuyorsa o zaman başarı var demektir. Haa, bu saatten sonra şehirle bütünleşmek için bazı zihniyetlerin ve düşüncelerin değişmesi lazım. Eğer değişim olmazsa, eski tas eski hamam devam eder. Çünkü, Gaziantep FK’nın şehrin takımı olduğunu benimsetmek için kişi ve zinhiyetlerin değişmesi şart diye düşünüyorum…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Teke Arşivi