Gönül Seferberliği Ve Zimem...OSB-Belediye El Ele

Hayırseverlik kültürünün yoğun bir şekilde yaşandığı Gaziantep’te Ramazan ayı içinde Pandemi nedeniyle zor zamanlar geçiren vatandaşlarımız da dahil olmak üzere yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması amacıyla organize edilen “Gönül Seferberliği Kampanyası” Türkiye’ye örnek teşkil edecek seviyeye geldi. Bir Osmanlı geleneği olan ‘ Zimem Defteri’ uygulamasıyla hayırseverler Vefa Sosyal Destek Gruplarıyla girdikleri mahallelerde bakkal ve fırınlara giderek veresiye defterlerini satın aldı. Borç defterleri satın alınan bakkal ve fırınların camlarına ise, “Bu bakkalda/fırında vatandaşlara ait olan tüm borçlar, 24.04.2021 tarihi itibari ile Vefa Sosyal Destek Ekipleri koordinasyonunda hayırseverlerimiz tarafından ödenmiştir” yazılı afiş asıldı.  81 Mahallede Vefa Sosyal Destek Gruplarının koordinesinde defterlerin satın alınmaya başlandığını belirten Gaziantep Valisi Davut Gül, hedeflerinin 400 bakkal ile 120 fırınının veresiye defterlerinin satın almak olduğunu kaydetti. Geçen yıl Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri başta olmak üzere Gaziantep’te her kesimin desteğiyle ve “Kalbe Dokun Gönül Kazan” sloganıyla hayata geçirilen Kampanya kapsamında, bu sene de aynı şekilde toplanan bağışlar, sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmaya devam ediyor.  


OSB-BELEDİYE İŞ BİRLİĞİ 

Gaziantep modeli bu hafta yine önemli bir fidanın tohumlarını ekti. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi iş birliğinde, İpekyolu Kalkınma Ajansı desteğiyle Gaziantep Kaynak Verimliliği Merkezi için protokol imzalandı. Su, hammadde, enerji gibi sınırlı doğal kaynakların sürdürülebilir kullanımı ve çevresel etkilerinin en aza indirilmesi, üretim maliyetlerini önemli derecede azaltılması için Büyükşehir Belediyesi ile Organize Sanayi Bölgesi ortaklığında, İpekyolu Kalkınma Ajansı destekleriyle “Gaziantep Kaynak Verimliği Merkezi”nin kurulması için Büyükşehir Belediyesinde protokol töreni düzenlendi. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Zaman iş birliği güç birliği zamanı, koordinasyon zamanı ve zaman verimlilik zamanı. Verimli olmalıyız, verimli olmalıyız diyoruz da. Verimli nasıl olacağız, bunun bize yol haritasını bu imza ortaya koyacak. Özellikle organize bizim başımızın tacı. Gözümüzün nuru’ diyerek sanayiye verdiği önemi dile getirdi. Şehirde Belediye Başkanlığının sadece yol, su peyzaj olmadığını insana dokunan projeler ve sosyal etkinliklerle halkla iç içe olunduğunu gösteren Başkan Fatma Şahin’in OSB ile de ortak hareketi sanayiciden büyük alkış aldı. 


TAYYAR’IN BABA ACISI 

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyesi Şamil Tayyar’ın babası Hüseyin Tayyar vefatının ardından İslahiye ilçesinde aile mezarlığında defnedildi. İslahiye ilçesinde annesi adına yapılan camide babası Hüseyin Tayyar'ı ebediyete uğurlayan Şamil Tayyar’ı siyasetçiler, iş insanları, sivil toplum temsilcileri ve ailesinin yanı sıra sevenleri yalnız bırakmadı. Yoğun katılımın olduğu cenaze sonrası Şamil Tayyar’a başsağlığı dilendi ve İslahiye ilçesi yine tarihinin en kalabalık gününü geride bıraktı. Hüseyin Amca’ya Allah’tan rahmet, Şamil Tayyar ve ailesine başsağlığı dilerim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Arşivi