Aç ve Kapa…!

Bir yıldır, halimiz…!
Esnaf…!
önce hafta sonu kapalı, sonra açık, olmadı cumartesi kapalı, pazar açık sonra kapalı. Sabah 05.00 ile 21.00 arası, şimdi 05.00 ile 19.00 arası. Kimse nasıl pozisyon alacağını, nasıl adam çalıştıracağını bilemiyor. Bu küçük işletmelerin hepsi Cumartesi gününe endeksli çalışır, alacağını, vereceğini, haftalığını ona göre ayarlar. Ama cumartesi, pazar kapalı olunca kimse alacağını, alamıyor, vereceğini veremiyor.
Lokanta, restaurant, cafeler…!
Önce müşteri alınmayacak, getir, götür, paket sonra açıldı, yeniden kapanma, sonra % 50 kapasite, şimdi yeniden kapanma ve sadece paket servis.
Kahvehaneler, eğlence ve müzik sektörü…!
Bu kesimi duyanda, anlayanda, halini soranda yok, kahveler kapalı, müzik sektörü bitmiş, eğlence sektörü asrı mezarlıkta fatiha bekliyor, düğün salonları, çiçekçiler, organizasyon en çok bu sektör dibi gördü.
Okullar…!
Devlet okullarıda, özel okullarıda resmen abandone olmuş durumda. Kapalı, açık, eba, uzaktan eğitim, yarısı yüz yüze, yarısı olmadı filan derken özel okullar, öğretmenleri, serviscileri, kantincileri, bu sektöre hizmet eden yatırım yapanlar bitti.
65 yaş ve üzeri…!
Bu kesim en mağdur kesim, ilk eve hapsedilen, parkı yasaklanan, dolmuşu, otobüsü yasaklanan ve adeta dışlanan kesim. En ilgiye, sevgiye muhtaç oldukları dönemde evlatlarından, torunlarından, evinin bahçesinden, mahallenin parkından, arkadaşlarından uzaklaştırılan ve dört duvar arasına hapsedilip, PTT’ye yani pijama, terlik ve televizyona hapsedilen yaş grubu.
Kısaca bu mağdur esnaf gruplarını, yaş gruplarını çoğaltabiliriz.
Ama bu aç ve kapalar tamam da ?
Ev sahibi ve dükkan sahipleri aç kapa demiyor ?
Elektrik, su , doğalgaz, internet, telefon aç kapa demiyor ?
Mutfak giderleri aç , kapa demiyor, sürekli artıyor ?
Banka, kredi ve benzeri aylık ödemeler aç, kapa demiyor ?
Kısaca bu pandemi belki çok sayıda yakınımızı allah rahmet eylesin öldürdü ama kalanlarda ölmedi ama ölmekten beter, sürünüyor adeta.
Bilginiz olsun….
Her gün televizyonlara çıkıp kapanma yasak diyerek korku edebiyatı yapan bol sıfırlı maaşlarını düzenli olarak kesintisiz alan profesörlere duyurulur…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kenan Yücel Arşivi