M. Bedrettin Ay

M. Bedrettin Ay

Karın Ateşle İmtahanı


Corona nedeniyle enterasan bir lig yaşıyoruz.Hiçbir takım ideal kadrosuyla sahada yer alamıyor. Fenerbahçe maçına da çok eksikle başladı Gaziantep.Kana,Muhammed,Oğuz,Jefferson, Tosca yok.Ev sahibi tam kadro sahada.Aynı kalitede bir onbir de kulübede.
Fenerbahçe baskılı başladı oyuna.Sağdan Gökhan,soldan Caner’le hayli zorladı Gaziantep defansını.Kaleci Günay kurtarışları ve Djikobodji çizgiden çıkararak gole izin vermediler.İlk çeyrekte hızlı çıkma gayretleri başarılı olmadı konuk ekibin.
Oyun kurmakta zorlanan Gaziantep’in uzun top kullanımları da hep rakibe gitti.Orta alanda baskıyla karşılaşmayan Fenerbahçe,ikinci çeyrekte de baskısını devam ettirdi.Gaziantep defansı bir türlü nefes alma şansı bulamadı.Bu ateşe kar ne kadar dayanır ki..?
İlk perdenin son bölümünde de oyunu ve tempoyu istediği gibi yönlendirdi Fenerbahçe.Dicko’nun attığı gol faul gerekçesi ile iptal etti hakem Mete Kalkavan.Doğru karardı.Başta kaleci Günay olmak üzere takım halinde iyi savundu kalesini Gaziantep ama oyun kurmada ve şut atmada aynı başarıyı gösteremediler.
İkinci bölümde adeta Kaleci Günay’ın kurtarışı ile açıldı.Ev sahbinin baskılı oyunu bittiği yerden daha fazlasıyla devam etti.Üst üste duran top şansı buldular ve şut attılar.Kaleci Günay kurtardı kurtadı ama Mert Hakan vuruşunda çaresiz kaldı.
Golden sonra Gaziantep’in net pozisyona dönüşmeyen cılız atakları vardı.Duran topla gol buldu Gaziantep.Maxsim’in serbest vuruşunda kaleci Altay’ın sahib olduğu topun kaleci çzigisini geçtiğini VAR’la çözdü hakem ve tabelada eşitlik oldu.
Ama çok sürmedi konuk ekibin sevinci.Valencia’nın yakın mesafeden dokunuşu ile tabele yeniden değişti.Her iki teknik adamdan da skoru koruma ve eşitliği yakalama adına değişiklikler geldi.
Son yirmi dakika da Gaziantep’in eşitliği sağlama adına geride hayli boşluklar bırakan atakları vardı.Üst üste gole çok yaklaşan pozisyonlarda ürettiler.Kaleci Altay’ın başarılı kurtarışları oldu.Ve son sözü Sinan söyledi.Geride boş pozisyonda buluştuğu topu ağlara göndererek skoru belirledi.
İki farklı yenildi Gaziantep.Üzüldüm desem yalan olur.Son yirmide ki oyunu baştan oynamak daha akıllıca olmazmıy dı diye düşündüm hep.
Gaziantep’te;mücadele,takım savunması,kaleci güvenilirliği,Maksim’in yaratıcılığı,Djilobodji’nin defans anlayışı harika ama Pinto,topa sahip olma konusunda yeni çözümler üretemek zorunda.Yoksa karın ateşle imtahanı hep hüsran olur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
M. Bedrettin Ay Arşivi