Kapanmaya Koşuyoruz ...Gül’ün Anne Acısı! Şehitkamil’e Alkış ...

Dünyada vaka sayısında ilk sıraya çıktık ve tam kapanma yönünde hızla ilerlerken dikkatimi çeken aşı takvimi ve şehrimizde yaşayan mültecilerdeki vaka sayısı konularına değindim. Türkiye’ye örnek 4.0 projesi ile Mehmet Yılmaz ve Şehitkamil ekibi ses getirdi. Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün uzun süredir tedavi gören annesini kaybetmesi kenti adeta yasa boğdu. Polis haftasına başarılarıyla damga vuran Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek ve ekibine haftanız kutlu olsun diyorum. 
8 Şubatta yüz binde 26.72 olan vaka sayısı bu hafta yüz binde 180 seviyelerinde ise bunun adı tam kapanmaya hızla ilerliyoruz demektir. Türkiye genelinde günlük vaka sayısı 50 binin üzerine çıkmış ve kötü bitti derken çok kötü geliyor demekten kendimi alamıyorum. Hep söylendi ama kimse dinlemedi. Yasaklar geldi kısıtlama uygulandı ama bazı sorumsuzlar yine ne yasak ne kısıtlama dinledi. Kendimiz ettik kendimiz göreceğiz.

AŞIDA BAŞARI DURUMU


Virüsle mücadelede aşı feryatları yükselirken, öğretmenler, bankacılar, avm çalışanları, garsonlar ve gıda sektöründe faaliyet gösterenlerin sesini kimse duymuyor. Bulaşın merkezi gösterilen okullarda, lokanta ve gıda üretim tesislerinde aşılama yapılsa belki vaka sayısı düşürülür. Ama nedense aşılama sıralaması kimseyi memnun etmiyor. Sağlık çalışanlarından sonra açık olan işletmelerde faaliyet gösterenlerin aşılama proğramında olası bulaşı önlerdi diye düşünüyorum. Aşılamada İngiltere başarılı oldu ve dünyaya ders verdi. Bir aşı portföyü kuruldu ve işin başında profesörlerin yerine yatırımcıları getirdiler. Ve aşı şirketiyle para değil zaman ve süreç pazarlığı yaparak başarıyı elde ettiler. 


SURİYELİLERDE VİRÜS YOK

Bir diğer merak edilen konuda Gaziantep’teki Suriyeli nüfusun pandemi döneminde vaka sayısı. Kentte binlerce mülteci yaşıyor ama virüs nedeniyle ölen Suriyeli duymadım. Maske cezası, mesafe cezası Suriyeli sığınmacılara uygulanıyor mu onu da bilmiyorum. Yoğun olarak yaşadıkları Güzelvadi, Vatan, Düztepe, Şenyurt, eski garajlar bölgesi ve bey mahallesi civarında yüzlerce Suriyeli aile yaşıyor. Bu insanlar kültürleri gereği hem kalabalık bir yaşam tarzına sahipler hemde tokalaşma, selamlaşma kültüründen vazgeçmediler.  Ama nedense Covid-19 salgını süresince aşı proğramında olmayan, hijyene, mesafe ve maskeye dikkat etmeyen Suriyeli toplumdan ciddi anlamda vaka sayısı duyulmadı. Bence incelenmesi lazım. Aynı şehirde vaka sayısı hemen hemen her aileden birkaç kişiyi kapsarken Suriyeli ailelerde neden virüs yok. Testemi tabii değiller yoksa virüse karşı gizli bir korunma yöntemleri varda biz mi bilmiyoruz merak ediyorum. 

GÜL AİLESİNE BAŞSAĞLIĞI 

İslam Alimi Mehmet Emin Er Hoca’nın kızı Saliha Gül anneyi dün ebediyete uğurladık. Merhumeye rahmet dilerken, başta Cemil Gül Hoca olmak üzere evlatları, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Mehmet Nezir Hoca, Gazeteci-Yazar Nil Gülsüm Gül ve Sabiha Doğan hanım efendilere başsağlığı diliyorum.   

PROJE BÜYÜK EKİP MÜKEMMEL 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Sahaya inin, teknolojiyi kullanın ve dar kapsamlı toplantılar yapın’ talimatı Ak Parti Şehitkamil teşkilatı tarafından çık iyi anlaşılmış ve cevap gecikmeden proje ile verildi.   AK Parti Şehitkamil İlçe Başkanlığı tarafından hazırlanan ‘İstikrarla İstikbale Hedef 2023 Vizyon Projesi’ tanıtım toplantısı, Şehitkamil Kültür Merkezi’nde yapıldı. AK Parti Şehitkamil İlçe Başkanı Mehmet Yılmaz, “Dünyada siyasi, ekonomik ve sosyal hayatta dengelerin değiştiği, dijital çağın tam anlamıyla başladığı, beşeri hafızanın yerini dijital hafızaya bıraktığı bir dönemde olduğumuzu söylemek yanlış olmaz. ‘İstikrarla İstikbale Hedef 2023 Vizyon Projemiz, AK Parti’mizin ülkemize kazandırdıklarını, gelecek perspektiflerini, yeni Türkiye vizyonumuzu, halkımıza doğru bir şekilde aktarmasında ciddi bir rol alacaktır. Hazırlamış olduğumuz bu projede Gaziantep Üniversitesi iş birliğinde sahada bizlerin temsilcisi olan teşkilat mensuplarımızın bütün kademelerini kapsamlı bir eğitim programı dahilinde donanımlı hale getirmeyi hedefledik ve bu hedefimizi hamdolsun başarıyla tamamladık. Bu projenin gerçekleşmesi aşamasında desteklerini esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Fatma Şahin’e, Şehitkamil Belediye Başkanımız Sayın Rıdvan Fadıloğlu’na, İl Başkanımız Sayın Eyup Özkeçeci’ye, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Arif Özaydın’a ve emekleriyle projemizin gücüne güç katan Şehitkamil İlçe Teşkilatı mensuplarımıza teşekkür ediyoruz.” Evet proje güzel ve Şehitkamil ekibi önümüzdeki günlerde Genel Merkeze giderek Erkan Kandemir’in misafiri olacaklar. 

ZEYBEK’İ BİLEN BİLİR


Ben 2019 yılında Gaziantep’e ilk göreve geldiği günlerde yazmıştım Cengiz Zeybek’in nasıl bir Müdür olduğunu. Merak edenler www.olaymedya.com/makale/6837388/m-levent-ozkurt/  bağlantısından yazımı okuyabilirler. Başarısını anlatmak yerine arama motorunda en çok aranan Emniyet Müdürü olarak yer alan isimlerin başında geliyor. 10 Nisan Polis Günü’nü başarılarla dolu meslek hayatında 17-25 Aralık süreci ve sonrasında olduğu gibi 15 Temmuz kalkışmasında gösterdiği dik duruş gibi gururla ve saygıyla kutluyorum.

 
Haftaya görüşmek ümidiyle hoşçakalın...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Arşivi