Prof. Dr. Sıtkı Göksu

Prof. Dr. Sıtkı Göksu

104 Emekli Amiral Neden Rahatsız?

Dünyanın bütün ülkeleri Covid-19 salgını ile boğuşurken,insanlar salgından dolayı içeri kapanıyorken, salgından kaynaklı ekonomik sıkıntılar yaşanıyorken, devletin tüm imkanlarını sonuna kadar keyifle kullanan tuzu kuru 104 emekli amiralin gece yarısı bildirisine ne demeli? 15 Temmuz’dan ders almayan bu amirallerin milletimizin iradesiyle seçilmiş iktidarına parmak sallamasını nasıl karşılamalı? Peki,bu bildiri ile hükümetimize, milletimize aba altından sopa gösteren bu amirallere milletimiz şu soruları sormaz mı:

• Bu amiraller, miletimizin vergileriyle Türkiye’nin en üst sınıfını oluşturan ve en iyi şartlarda yaşayan zümresi değil mi?
• Bu amirallerin “Türkiye’de güvenlik sorunu var, o yüzden seyahat edemiyorum’’diye bir dertleri var mı?
• Bu amirallerin’’Türkiye’de imkanlarımız yoktur tatil yapamıyorum’’diye bir şikayetleri var mı?
• Bu amiraller “Bugün işletmeler kapalı olduğu için çalışan işçilerin, memurların aylıklarını ödeyemiyorum’’diye bir kaygı taşıyorlar mı?
• Bu amirallerin’’Bugün işyerim kapalı olduğu için ev ve işyeri kiramı veremiyorum’’diye bir sıkıntısı var mı?
• Bu amirallerin “Bakkalımda kahvehanemde, marketimde bugün siftah yapamadığım için çocuklarıma ekmek götüremiyorum’’diye bir dertleri var mı?’
• Bu amirallerin’’tarlamda ekinlerim, bahçemde meyvelerim kurudu, ailemin geçimini temin edemiyorum’’diye bir endişeleri mi?
Bu  amirallerin hangi imkanları, düzenleri ve rahatları bozulmuştur sizce?

Elbette bu sorulara hiçbir vatandaşımız EVET BOZULMUŞTUR diyemez. Bu amiraller emekliler içerisinde en yüksek emekli maaşlarını alan bir sınıftır. Bu amiraller Türkiye’nin en güzel yerlerinde yaşıyorlar,ikametediyorlar,geziyorlar ve tatil yapıyorlar. Çocuklarını ise en iyi imkanlarla, en iyi okullarda okutuyorlar.

Peki,bu amiraller hangi amaçla ve hangi saikle, kimlerin teşviki ve desteği ile bu bildiriyi yayınladılar, arkalarında kimler var, destekçileri kimler? Bildiride vurgulanan meselelere bakınca destekçilerinin kimler olduğu anlaşılabilir.Bildiride; Möntro Anlaşması’ndan, Kanal İstanbul’dan bahsettiklerine göre arkalarında milli olmayan,dış desteklerin yada odakların olduğu aşikar.Türkiye'de yakın tarihimizde çok sayıda darbe ve darbe teşebbüsleri olduğunu hepimiz biliyoruz ve yaşadık. Ancak bu amiraller; 15 Temmuz darbesindeMilletimizin tankların altına yatarak, üstüne çıkarakFETÖ'cüleri ezdiğini, yerle bir ettiğini, darbe girişimini başlarına geçirdiğini unutmuşa benziyorlar. Milletimiz; vatanına göz dikenleri, bayrağına yan gözle bakanları, istikbaline kastedenlerin hakkından gelmesini çok iyi biliyor.

Peki, bu emekli 104 amiral ve arkalarındaki destekçileri aslında neden rahatsız biliyor musunuz? Bildiride vurguladıkları konulara bakıldığında, Türkiye'nin gücünden,güçlenmesinden, menfaatlerinden, gidişatından, gelişmesinden rahatsızlar. Sadece son iki yılı özetleyecek olursak:

Türkiye; Suriye'de sınırımız boyunca emperyalistülkelerce oluşturulmak istenen terör devletini askeriharekâtlarla ve SİHA'ların marifetiyle yerle bir etmiş, başta ABD, İsrail, Rusya ve diğer emperyalist ülkelerin planlarını başlarına geçirmiş, Kuzey Irak'ta bulunan terör örgütü yuvalarını askeri saldırılarla imha etmişti.

Türkiye; Doğu Akdeniz'de tarihimizde olduğu gibiefelenenleri, istikbaline kastedenleri, vatanına göz dikenleri toprağa gömdüğünü hatırlatarak, kararlı duruşu ile geri adım atmayacağını emperyalist ülkelere göstermişti.

Türkiye; Libya'da darbeci Hafter'e karşı başlattığıoperasyonlarda çok sayıda hava savunma sistemlerini, tankı, helikopteri ve uçağı tahrip ederek, Hafter’e destek veren Fransa, Rusya, BAE, Suudi Arabistan Mısır ve diğer emperyalist ülkelerin desteklerinin bir işe yaramadığını ispatetmişti.

Türkiye; Ermenistan tarafından 28 yıl önce işgal edilen Karabağ'ı almak için Azerbaycan tarafından başlatılan taarruza SİHA'larla destek vererek, Ermenistan askerini eze ezeKarabağ'ı özgürlüğüne kavuşturmuştu.

Türkiye; Kanal İstanbul projesini hayata geçirerek, boğazlardan geçecek ticaret gemilerini Kanal İstanbul’ayönlendireceğini ve İstanbul Boğazı'nı sadece taşımacılıkta, su sporlarında kullanacağını ve dolayısı ile daha emniyeti bir İstanbul tasavvuru için bu projeyi hayata geçireceğini ilanetmişti. Böylelikle daha yaşanabilir bir İstanbul ve Kanal İstanbul'dan geçecek gemilerden alınacak ücreti ile kazanan bir Türkiye olacak. Peki, bu proje Ülkemizin hayrına değil mi? Tabiki hayrına olacak. O zaman bu bildiriyi hazırlayan, kaleme alan, destekleyenlere ve de imzalayan emekli 104 amirale ne demeli?

İşte, milletimize gözdağı vermek, parmak sallamak ve darbe iması ile aba altından sopa göstermek isteyen 104 emekli amiral ve destekçilerinin yukarıda saydıklarımızdan ve Türkiye'nin faydasına olan icraatlardan rahatsız olduğu doğrudur ve malumumuzdur. Bu da böyle biline!

Velhasıl; anti demokratik, darbeci ve vesayetçi bu bildiriyi imza eden 104 emekli amirali, darbe imalıçığırtkanları, milletin kendilerine verdiği rütbeleri yine millete karşı kullanan bu amiralleri kanıyorum. Gece yarısı yayınlanan bildiride imzası olan amirallerin tamamı araştırılmalı ve tespit edilmelidir. Bu amiraller yargılanmalı, tüm askeri mekanlara girişleri yasaklanmalı ve devlet imkanlarından istifadelerine son verilmelidir. (Prof. Dr. Recep Yumrutaş’ın Yazısı)

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Prof. Dr. Sıtkı Göksu Arşivi