Adliye'nin 43 yıllık Hüseyin Abisi!

1956 Nizip Kersentaş köyü doğumlu. 9 kardeşli bir evin oğlu. Baba tarım, tarla, ağaç, fıstık ile uğraşıp çocuklarını büyütmek peşinde. Tüm aile birlikte yaşam savaşı veriyor. İki göz evin, tek sofranın peşinde 11 nufüs. Hüseyin Deveci'nin düşüncesinde, umutlarında ise okumak var, Gaziantep var. Bu nedenle okumak için akrabalarının yanına geliyor. Hem çalışıp, hem okumak zorunda. Ortaokul, Atatürk Lisesi derken, Eğitim Enstüsü o zamanlar her gün savaş alanı, boykotlar, kavgalar, yaralamalar, ölümler derken kendisi askerliğe gidiyor. 1978 yılında teskereyi alıp, Gaziantep'te eski hapishane dediğimiz şimdiki eblehan'da kurtuluş camii o zamanlar adliye orası kendisi daktilo bildiği için hemen infaz katipliği görevini veriyorlar.
1978 yılında başlıyor adliye mesaisi ve tam 43 yıl devam ediyor. Yani 15 bin 695 gün adliye koridorlarına ömrünü, yaşını, özel hayatını adıyor. Tek bir gün 08.01'de göreve gelmiyor. Ayrıca tek başına görev yaptığı için, gece, gece yarısı, hafta sonu savcı ile birlikte her adli olayda birlikte mesaide.
Bu arada Adli İşler Müdürlüğüne kadar geliyor. Kendisi tüm Gaziantep'in Adli işlerde Hüseyin abisi oluyor. Başı sıkışan spor, iş, esnaf, avukat, adli personel, basın, sabıka kaydı, kim olursa olsun onun yanına kapıyı çalmadan giriyor. O çünkü onların Hüseyin abisi.
Düşünün 43 yıl aynı görevde kalabilmek, hele türkiye şartlarında, adli konularda, koalisyonlar, iktidarlar, muhalefet, darbeler şartlarında. Sadece Adliye'de değil Türkiye'deki tüm kamu kurumlarında şu anda 43 yıl aynı görevde kalan yoktur, bu anlamda bir rekor kırarak emekli oldu Hüseyin Deveci.
43 yıla 10'larca başsavcı, binlerce hakim, savcı, zabıt katibi sığdırdı ve Gaziantep'in Adli vakalardaki hafızası artık yaş haddinden emekli oldu.
Kendisini 43 yıldır görev yaptığı eski hapishaneden, şimdi saray gibi adliyeden bir plaket ve tören ile emekliliğe uğurladılar.
Ama Gazianteplinin gönlünde, gözünde, kalbinde o hep Adliyeci, Müdür Hüseyin ağabeyleri olarak kalacaktır ve onlar onu unutmayacak, uğurlamayacaklardır.
Çünkü Gaziantepliler için Vefa bir semt adı ve Boza değildir.
Yolun açık olsun Hüseyin Ağabey!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kenan Yücel Arşivi