Alt Yapı, Altınordu, Valilik, Belediye…!

Son haftaların futboldaki en yoğun gündemi alt yapı, Gaziantep FK, İsmail Acar ve TÜFAD İsmet Savcılıoğlu depreminden,sorularından sonra gündem bu kez Gaziantep Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Gençlik ve Spor Müdürlüğünün futbola ve alt yapıya el atıp, müdürleri Özbay ve Efiloğlu’nu Trabzon, İzmir, Altınordu ziyaretleri, güya oradaki yapıları inceleyip, bu modeli Gaziantep’e taşımak.
Oysa bu futbol modelini öğrenmek, Gaziantep’e taşımak için Türkiye’yi, Dünyayı taramaya gerek yok.

Gaziantep’in içine TÜFAD’a gitmeniz yeterli.

İsmet Savcılıoğlu, Mehmet Şahan, Faik Demir, Bünyamin Süral, Ali Güneş, Erol Azgın, Vedat Özsoylu, Ömer Akyılmaz, Nurullah Sağlam gibi isimlere gitseniz yeter.
Çünkü bunlar daha ortada Altınordu modeli yokken, Gaziantep’te Paf, Gaskispor, Büyükşehir, Gaziantepspor modelini kuran bu ekip. Sivas’tan İbrahim Toraman’ı, Demirligane’den Kemal Aslan’ı, Kozanlı’dan Mehmet Polat’ı, Kilimli’den Şahintürk’ü, Belçika’dan Hakan Bayraktar’ı, Almanya’dan Erhan Albayrak’ı, Afrika’dan Johnson, Preko, Desire, Jaziri, Bouazizi ve nice futbolcuları tarayan, kazandıran, bu ekip.
Siz Gaziantep’te yıllar önce bu yapıları kuran,görev alan, Türkiye’nin övgüsüne Mazhar olan insanları ve yapıyı kuranlar yerine Trabzon’da, Altınordu’da ne arıyorsunuz, Allah aşkına…!
Hiç bilmiyorsanız, onlara gitmeyi zul sayıp, utanıyorsunuz, çağırın bizleri 30 yıldır bu şehrin futboluna kalemleriyle hizmet eden spor yazarlarını sizlere anlatalım.
Yine iyi ki futbol için Trabzon ve Altınordu modellerini izlemeye gidiyorsunuz, ya açtığınız tenis kortları için Boris Becker, Navratilova, Roger Federer, Serena Williams, Dokoviç nasıl yetişiyorlar deyip, İsviçre, Amerika, Almanya, Sırbistan’a gideceğiz deselerdi ne yapardık….!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kenan Yücel Arşivi