Dijital dünyada olay farkı, tiryaki gururumuz oldu

Bu hafta üç önemli konudan bahsedeceğim. Pandemi gündemi ile sıkıldığımız şu günlerde olumlu gelişmeleri aktarmak ta beni olduğu kadar siz değerli okurlarımızı da oldukça rahatlatacak gibi. Dijital dünya ve kişisel verilerin çok konuşulduğu teknoloji çağında Gaziantep Olay Medya Grubu Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde yerel yayıncılık ve Gaziantep basını ile ilgili önemli görüş alış verişlerinde bulundu. Sanayideki gururumuz Tiryaki Holding yeni ortaklığı ile Keskinoğlu markasına talip oldu. Ve pandemi kısıtlamasının gevşetilmesiyle birlikte rahatlayan Gaziantep rehavete kapılmazsa çok güzel günler uzak değil gibi gözüküyor.

FAHRETTİN ALTUN’A BAKLAVA
Cumhurbaşkanlığıİletişim Başkanlığı'nın desteğiyle Anadolu Yayıncılar Derneğince Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde gerçekleştirilenDijital Dünya Çalıştayı’na Gaziantep’ten yine Olay Medya Grubu damga vurdu. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’a Olay Medya Grubu adına Erol Maraş ve Raci Dölek’in fıstık ezmesi ile ismi yazılı baklavayı ikram ederek Gaziantep’e davet etmesi toplantıya ayrı bir renk kattı. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Blu Tv kurucusu Aydın Doğan Yalçındağ, BTK Başkan Yardımcısı Gazali Çiçek, Türk Ekonomi İş Geliştirme ve Yeni Girişimler Direktörü Muhammed Özhan, Yazar Ekrem Kızıltaş ve birçok gazeteci ve Tv Genel Yayın Yönetmeni ile görüş alışverişinde bulunuldu.

SİNAN BURHAN’A BRAVO
TRT’de yaptığı proğramlar, Anadolu Soruyor ile bölgemizin dünyaya açılan sesine ufuk olan birçok projenin mimarı Gazeteci, TV Proğramcısı, Moderatör Sinan Burhan yine önemli bir organizasyona imza attı. Gazetecilik mesleğinin yanı sıra Ankara Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi olarak ta siyasi görevde bulunan Sinan Burhan kurduğu Anadolu Yayıncılar Derneği ile Anadolu’nun sesini zirveye duyurmayı başarıyor. Sinan Burhan, son yıllarda yaptığı tüm organizasyonlarda Anadolu medyasının sorununu Cumhurbaşkanlığı’na kadar ulaştıran ve çözüm üreten çalışmaları ve mesleğe yön veren bir isim olarak her zaman alkışı hak etmiştir.

TİRYAKİOĞLU KİMİNLE ORTAK
1965 yılında Ali Tiryakioğlu tarafından Gaziantep'te kurulan mercimek işleme tesisi ile ticari hayatına başlayan Tiryaki, bugün bakliyat, tahıl, kuruyemiş, organik gıda, yem ve yağlı tohumlar gibi tarım ürünlerini işleyerek değer katan, tedarik zincirini verimli yöneten, Türkiye'de sektörünün en büyük ticaret şirketi oldu. Süleyman Tiryakioğlu’nun Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO olduğu şirket yaptığı yeni iş ortaklığı ile yine Gaziantep’i gururlandırdı. Beyaz et sektörünün önde gelen firmalarından Keskinoğlu'na Tiryaki Holding ortak oldu. Ziraat Bankası ve Halkbank’ın, Keskinoğlu A.Ş. nezdindeki hisselerinin yüzde 20’lik payı Tiryaki Holding ve Matlı Holding ortaklığında kurulan Tima Yem ve Gıda Tic. A.Ş.’ye devredildi.

KESKİNOĞLU ÜRETİMİ
Keskinoğlu Tavukçuluk 1963 yılından bu yana Manisa Akhisar’da faaliyet gösteriyor. Keskinoğlu üretim tesisleri yıllık 1,5 milyar adet yumurta, 43 milyon adedin üzerinde de piliç eti işleme kapasitesine sahip. Tiryaki Holding, 5 kıtada 80’in üzerinde ülkede faaliyet gösteriyor. 14 ayrı bölgede kurulu 20 fabrikası bulunuyor. ‘Türkiye’nin Yemcisi’ olarak tanımlanan Matlı Gıda Grubu'nun Türkiye'de 8 fabrikası var. Diyarbakır’da yeni bir fabrika kurmaya hazırlanıyor. 9 ayrı ülkeye yumurta ihracatı yapıyor. Tiryaki ve Matlı gibi iki devin ortak girişimi üretim ve istihdama önemli katık sağlayacak. Ben hem Tiryaki Gruba hem de Matlı Gruba hayırlı olsun diyorum.

MENENGİÇ AVRUPA YOLUNDA
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep’in ünlü lezzetlerinden menengiç kahvesinin Türkiye’de coğrafi işaret tescilinin alınmasının ardından Avrupa Birliği’nde de tescillenmesi için başvuruda bulundu.
Gastronomi dalında 2015 yılında UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağına girenGaziantepMutfağı eşsiz lezzetleriyle ulusal ve uluslararası alanda adından sıkça söz ettiriyor. Özellikle kış aylarında tüketilen Gaziantep’in önemli yöresel ürünleri arasında yer alanmenengiç kahvesi, Büyükşehir Belediyesi girişimleri sonucu Türk Patent ve Marka Kurumu’nun tescilinin ardındanAvrupa Birliği’ne de tescili için başvuru yapıldı. Avrupa Komisyonu’nda inceleme, ilan ve tescillenme süreçlerinin ardından menengiç kahvesinin Gazi şehrin lezzeti olduğu Avrupa’da da kabul edilmiş olacak.

YASAKLAR GELMESİN
Menengiç Avrupa yoluna çıktığı, Tiryaki Grubun yeni yatırıma yöneldiği, Dijital Dünya çalıştayında Gaziantep isminin başarı hikayesi ile anıldığı şu günlerde dikkat etmemiz gereken tek şey yasakların gelmemesi için yoğun çaba gerektiğidir. Bu hafta saydığım olumlu gelişmeler ile köşemi tamamlamaktan büyük haz aldım. İnşallah önümüzdeki hafta vaka sayılarının artmadığı, her işin yolunda gittiği ve esnafın rahat nefes aldığı, pandemi tedbirlerinin daha da rahatlatıldığı bir köşe yazmak nasip olur.

Haftaya görüşmek ümidiyle hoşçakalın

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Arşivi