M. Bedrettin Ay

M. Bedrettin Ay

Var'da...Var..!

İrfan Buz Malatyaspor'da yeniden başladı ve Gaziantep Malatya'da.Pinto Muhammed'i ekleyerek kazanan takımı bozmamış.Djilobodji kulübede,Dicko evde.Ev sahibi dokuz haftadır kazanamıyor.
İki takımda kazanmaya şartlanmış.İlk çeyrekte orta sahalar çabuk geçildi.Malatyaspor uzun pasları tercih etti.Ve duran topla Gaziantep öne geçti.Sousa kullandı,Muhammed kafa ile fileleri havalandırdı.Bu bölümde Gaziantep meşin yuvarlağı daha çok koşturdu.
Hakem Mert Güzenge çaldıkları ve çalmadıkları ile acemiliğini çok belli ediyor.Golden sonra evsahibinin etkili olmayan baskısı vardı.
Gaziantep zaman zaman hızlı hücum denedi.Final paslarında tercih hataları yaptılar.
Tetteh'in Miranda'nın kaşını patlatan faulüne bırakın kırmızı kartı,faul daha çalmayan hakemi anlamak mümkün değil.Maçın kırılma anını atladı.Şeytana keyif gerekya,Sausa-Adem mücadelesine VAR'la penaltı çalınca sinirler yalnız sahada değil bizde de gerildi.Kartlar havada uçtu.Pinto kırmızı ile tribüne çıktı.Adem'in penaltı vuruşu direkten dönüp kaleci Günay'ın sırtından filelere gitti.Şansız andı konuk ekip için.Genç hakem Mert Güzenge çaldıkları ve çalmadıkları ile ilk bölüme damga vururken,ikinci perde de olacakların da adeta sinyalini verdi.
İrfan Buz hamle ile başladı ikinci bölüme.Zugui yok Ahmet oyunda.Malatyaspor daha fazla süre alsa da adeta sıra ile hücum ettiler.İki takımda baskıda devamlılık sağlamadı.Tribünden müdahale etti Pinto.Maxsim ve Sousa yok,Andre ve Cenk oyunda.Maxsim bozuldu bu değişikliğe.Bu arada Gaziantep hızlı hücum girişimleri yaptı.
Hakem yine şaşırttı.Adem'in Morais'e müdahalesini VAR'la penaltıya dönüştürdü.Kenan takımını öne geçirdi son yirmiye girerken.İrfan Buz;Umut'u yolladı oyuna gol için.Andre öyle bir gol kaçırdı ki kaleci Ertaç'da şaşırdı.
Hakem VAR'la yine yumurtladı. Adem'in vuruşu kolları arkada bağlı Olkowski'nin sırtından dönünce VAR'la penaltı çaldı. Hakem mi VAR uygulayıcısı anlamak mümkün değil. Adem penaltıyı gole çevirip eşitliği getirdi.
Son anlar aksiyon filmi gibi geçti. Meşin yuvarlak bir o kalede,bir öbür kalede. Aksiyon hiç hız kesmedi. Biz de tribünde hakemin daha neler becerebilecğini tartışarak geçirdik son anları. Hadebe'de dirsekten kırmızı kartla oyun dışında kaldı bu arada. Puanlar paylaşıldı,iki puanı da VAR aldı.
Böyle kritik karşılaşmaya deneyimsiz hakem atamak kasıtlı değilse basiretsizlik. Hakemlik adına Yüz karası bir karşılaşma oldu. VAR'daki Fırat Aydınus'la, hakem Mert Güzenge müsabakayı katlettiler.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
M. Bedrettin Ay Arşivi