Son Kez Sumudica !

Personality disorder ( Kişilik Bozukluğu )
5 Ocak Salı ;
Salı günü Gaziantep FK Ankaragücünü 2-0 yenince teknik direktörümüz hoparlörden çalınan çiftelelli eşliğinde saha kenarında göbek atıyor.
Herkes mutlu ona gülerek eşlik ediyor.
9 Ocak Cumartesi ;
Aradan dört gün geçmiş, yer Sivas 4 Eylül stadyumunun önü. Takım 2-1 mağlup olmuş, kendisi yanına tercümanını alarak basının önünde şu muhabbeti yapıyor. " Kulüp zor durumda imiş, eşime telefon açıp para isteyeceğim, kulübe yardım etmek için ".
10 Ocak Pazar ;
Gaziantep valisinin, belediye başkanlarının, milletvekillerinin özellikle Sermet Atay, taraftar gruplarının, ulusal ve yerel basının infial halinde kendisine karşı çıkması üzerine " bu bizim orada şaka niyetine yapılır " deyip çark etti.
Ama ne Gaziantep, ne yönetim, ne başkan üç gün boyunca burada kendisinin aramalarına, ağlamalarına, futbolcularının geri dönmek istemesine rağmen çark etmedi.
14 Ocak Perşembe ;
Artık kendisine bu kapının kapandığına inandığı zaman Shimall otelde kameralar önünde son kez rol kesti, ağladı, yanındakileri ağlattı. Ama artık kimse bu numaraları yemeyecekti, çünkü inandırıcılığı, insanlığı, güveni ve bu şehirde kredisi bitmişti.
18 Ocak Pazartesi ;
Arabistan ve çeşitli arap ülkelerinden 2,3 milyon euro, dolarlık teklif aldığını belirten, 900 + 300 bin euroluk bonusu elinin tersiyle iten Sumudica ligte kümede kalma savaşı veren,üç gün önce Malatya'dan dört yiyen Çaykur Rizespor'un başına bizden aldığının çok eksiğine geçti.
20 Ocak Çarşamba ;
Sözleşme imzalamadığı için sahaya çıkamayan Sumudica maç öncesi ve devre arasında zoom ile Rizespor soyunma odasına bağlandı, bizim takımın oyun felsefesini, artı ve eksilerini, zaaflarını jurnalledi, yetmedi bizi yenmeleri halinde daha sahaya çıkmadığı, tanışmadığı oyunculara prim vaadetti.
21 Ocak Perşembe ;
Elinde tespih ile bize nispet yaparcasına, kin ve nefret dolu paylaşım yaptı !
Bunların hepsi iki haftalık süre içerisinde yaşandı. Bu adamın yaptıklarını sadece Gaziantep değil, tüm Türkiye anladı, nasıl bir kişilik bozukluğu içerisinde olduğunu gösterdi.
Ama canbaza bak misali, herkes puan cetveline baktığı için başkanı, yöneticileri, taraftarı, basını es geçti.
Şimdi canınız yanıyor değil mi ?
Ama zamanında Konyaspor, Kayserispor, Trabzonspor, Antalyaspor, Ankaragücü, Gençlerbirliği kısaca futbolla ilgilenen herkes bu nedir, bu iğrençlik derken, hakemlere, teknik direktörlere, taraftarlara, camialara, basına saldırırken es geçtik, hoş gördük, affettik.
Tıpkı özel jet ayarlayıp yanındaki avanesi ve futbolcularını toplayıp Romanya'ya gittiğinde, futbolculara soyunma odasında prim verdiğinde, daha anlatılmayacak, yazılmayacak rezilliklerinde affedildiği gibi.
Bırakalım artık o Çaykur Rizespor'un sorunu.
Bakın güzel, gururlu, mert, yiğit, adamların yaşadığı güzel Gaziantepliler.
Bu takım şu anda 34 puanla ligte 4. sırada.
Bunun yanında ligin maddi anlamda borçsuz, ekonomik yönden en rahat kulübü.
O zaman bırakın stresi, endişeyi, baskıyı rahat olun. Bu takım bu şartlarda forması dahi ligte ilk 10'un altına düşmez.
Bu takımın sorunu puansal, ekonomik ve dereceler değil.
Bu takımın sorunu dışarıdan gelen teknik adamlara bağlı olması. Kulübün içerisinde futboldan gelen tek Gaziantepli Erdal Güneş olması.
Bunun için gerek yardımcı hoca bazında, gerek idari, gerek sportif, gerek yurt içi, dışı izleme, scout gibi benzeri departlanmalarda bu memleketin çocuklarının sayısını çoğaltmalıyız.
Yani yıllar önce kulüpte yönetenlerin, idare edenlerin, oynayanların, çalışanlarının maç kaybedildiğinde şehirde biri laf eder diye başı yerde gezdiği, galip geldiğinde gururla dolaştığı, hata yaparsam, bu kulübün kuruşuna ihanet edersem bu şehir sadece beni değil ailemi aforoz eder diyecek isimleri çoğaltmalıyız.
Yoksa Sumudica gibiler elde tespihleriyle bizden, iki yılda aldığı 3 milyon euro ( 30 trilyon ) ile daha çok tespih çekerler.
Bu arada sadece Sumudica değil, idari bazda, kulüp çalışanlarında, saha içinde onunla birlikte halen hareket eden kim varsa, kovun gitsin.
Bu son Sumudica yazım, bilginiz olsun.
Çünkü benim ve bu şehrin Gaziantep FK ile hayallerinde, dünyasında böyle narsist, egoist, bencil insanlara yer yok.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kenan Yücel Arşivi