Şan ve şeref dolu 25 aralık

Bizim tarihimiz sararmış fotoğraflardan ve birkaç yazı parçasından ibaret olmayıp, gurur duyulacak şanlı bir tarihe sahibiz.Şehit ve gazilerimiz vazifelerini layıkıyla yerine getirdiler, tarihi canlarıyla, kanlarıyla al yıldızı bayrağa yazdılar. Bizler ise bu tarihi en doğru şekilde anlatmak ve aktarmak gibi önemli bir görevi yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

Türk milleti; şehitlerin manevi varlığından, bize bıraktıkları şanlı tarihten aldığı güç ve azimle asırlardır şehit kanları ile yoğrulup her geçen gün bizim için daha da kutsallaşan vatan toprakları uğruna nice şehitler vermeye hazırdır.

Bu toprakların tarihini en iyi anlatacak, gerçekleri daha iyi açığa çıkartacak olan Şehitkâmillerin, Şahinbeylerin, Karayılanların torunları yani sizlersiniz.

Dokurcum değirmeninde şehit düşüp, oyun çağında şehadet şerbetini içen 14 körpe yavruyu, düşman ile savaşmak için elinde silah olmadığı halde silah satın almak için kendi öz yavrusunun kokusunu doymadan bir silah ile değişen 'Azap Osman'ın ruhunu idrak ederek,hayata sentezlemeliyiz.

Gaziantep Misak-i Milli sınırları içinde kalan kurtuluş savaşımızın sembolü haline gelmiş Gazi olmuş, şehit olmuş ama teslim olmamış bir ilimizdir.

Okuduklarımızı ve duyduklarımızı bir araya perçinleştirerek,tarihimizden almış olduğumuz güçle dün olduğu gibi bugünde aynı inanç ve özveri ile Ulu önder Atatürk'ün emaneti olan vatanımızın ve Cumhuriyetimizin temel değerlerini sonsuza kadar korumalıyız.
Atalarımızın Yüreklerimize yakmış oldukları ateş hiçbir zaman sönmeyecek ve hatıraları sonsuza dek yaşayacaktır.
Şairin dediği gibi:
"Kahramanlık;
Ne yalnız bir yükseliş demektir,
Nede yıldızlar gibi
Parlayıp sönmemektir.
Ölmezliği düşünmek,
Boşuna bir emektir.
Kahramanlık saldırıp
Bir daha dönmemektir" !

Belki bir daha dönmeyecek ve bir daha görünmeyeceksiniz, âmâ sizler bizim kalbimizde hiçbir zaman ölmeyeceksiniz.
Bu duygu ve düşünceler ile tüm şehit ve gazilerimizi şükranla anar, 25 Aralık Gazi Şehrimizin 97'ncı Kurtuluş Yıldönümü Kutlar, birlik ve beraberlik içinde güzel günler olması dileğiyle.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Ayaz Arşivi