M. Bedrettin Ay

M. Bedrettin Ay

Kendine hoş geldin!

Göztepe Gaziantepte.Pinto’da,Ünal Karaman’da yeni takımlarında henüz üç puanla tanışamadı.Ev sahibinde hayli eksik var.Kana,Dicko,Vetrih,Furkan yok.Yeni transfer Ertuğrul çimende.
Dengeli başladı,öyle de devam etti oyun.İlk çeyrek algülüm-vergülüm şeklinde geçti.Ndiaye’nin kaçırdığı önemli fırsat var aklımda.Oyunu organize etmesi beklenen Maxsim Gassama’nın kelepçesinde,Mirallas ise çok geriye yaslanıyor.
Göztepe Soner’in kontra pasları ile kanattan Ndiaye’yi defansın arkasına kaçırma uğraşında.İki takımda öncelikle kaybetmeme bilinci ile oyunu sürdürdü.Hücum yapmayı bir türlü doğru dürüst beceremediler.
Futboldan uzak tuzsuz ekmek tadında geçti ikinci çeyrek.Şut atılmayan,kalecilerin rahat olduğu bir bölümdü.Nadir gelişen atakta Göztepe’nin attığı gol VAR kararı ile ofsayt sayıldı.Hakem kararlarının iki tarafıda mutlu etmediği,itirazların zirve yaptığı bir ilk bölüm oldu.
İkinci perde de Ndiaye Gaziantep defansını zorlamaya devam etti.Kana Bıyık’ın yokluğu çok bellli oldu.Ertuğrul henüz ısanamamış.Gaziantep ise Dicko’nun yokluğunu çekti hücumda.Göztepe defansı çok kolay önledi atakları.Özellikleri olan hızlı çıkış fırsatını vermedi Göztepe rakibine.Gaziantep hızlı çıkamadı üstelik organize atak geliştirme ve hücumda çoğalma konusunda da yeterli değildi.
Oyun sık sık faullerle durdu.Oyuncular oynamaktan çok yerde yuvarlandı.Pas hataları can sıktı.”Her halde gol seyredemeyeceğiz” düşüncesinin yaygınlaştığı bir anda forvetlerin yapamadığını Djilobodji yaptı.Kornerden gelen meşin yuvarlağa harika bir kafa vuruşu gerçekleştirdi.Kaleci İrfan Can topu ancak filelerden çıkarırken gördü.
Golden sonra Göztepe oyunu iyice rakip alana yıktı.Gaziantep defansının uzaklaştırdığı her top duvara çarpmış gibi geri döndü.Kaleci Günay devreye girdi sık sık.
Ünal Karaman’dan hamle geldi eşitlik için.Eski golcüleri Jahoviç çimende oyunda pek görünmeyen Esiti kenarda.Halil ve Soner rakibi zorlamaya devam ettiler.Oyun Gaziantep ceza sahası önünde oynansa da çok pas hatası yaptılar.
Pinto’da skoru koruma telaşı ile Maxsim’i yanına alıp Jefferson’u yolladı oyuna.Günün iyi isimlerinden Ndiaye ortaladı Halil şık vurdu.Ama VAR yine ofsayt kararı verdi.
Göztepe tek kale oynamaya devam etti.Bu arada tabiiki defans güvenliklerinde zafiyet oluştu.Ev sahibi de en iyi yaptığı iş olan hızlı çıkış fırsatı buldu.Muhammed vurdu direk izin vermedi gole.Mirallas takipte idi tamamladı fark oldu iki.Sonraki dakikalar kör dögüşü gibi idi.Ve tabela değişmedi.
Bazen kötü oynarken de kazanmalı takımlar.Gaziantep bunu yaptı.
Ne diyelim;kendine hoş geldin Pinto..!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
M. Bedrettin Ay Arşivi