Rahmetli Asım Atmaz anısına

55 yıllık ömrünün 45 yılını Gaziantepspor 'a kırmızı ve siyah renklere adayan Asım Atmaz'ın ölümünün 6. Yılında kendiside yok, uğruna ömrünü adadığı takımda. Maalesef zaman çok acımasız ve vefa ise semt adı.

Asım Atmaz ;
Geçen hafta mezarlık ziyaretlerinde rahmetlinin mezarını gördüm ve geçmişe gittim.
Yaklaşık 20 yıl birlikte olmuş sevinmiş üzülmüş bazen kavga etmiş çok zaman eleştirmiş ama o bana gel mahalle uşağı dediğinde her şeyi unutup elele ortak hedefimiz Gaziantepsporun başarısı idi.
O varken ; Gaziantepspor, Büyükşehir Belediyespor, Gaskispor ve Paf takımları ile herkesin konuştuğu, imrendiği piramit modeli vardı.
O varken; Gaziantepspor bünyesinde ve alt yapılarında Özberk , Kalpar, Sağlam, Şahan, Güneş, Doğan, Demir, Süral, Akyılmaz gibi o zamanın futbol emekçileri Türkiye ve Dünyayı tarayarak kimleri Türk futboluna kazandirmadilar. Üstelik çok cüzi bütçeler ve paralarla.
O varken; Gaziantepli futbolu bırakan isimler onun cesareti ve arkalarında durmasıyla Hüseyin Kalpar, Nurullah Sağlam, Mehmet Şahan, Faik Demir, Ali Güneş ve benzerleri Gaziantep ve Türk futboluna hizmet ettiler.
O varken; Gaziantepspor Avrupa kupalarında bu şehir ve Türkiye'yi temsil etti. Unutulmaz Roma, Lens, Hapoel, Zimbru ve diğer zaferler.
O varken; Gaziantepspor tesisleriyle aldığı sonuçlar ve neredeyse güney, Güneydoğu, Doğu ve İç Anadolu bölgesinin tek takımı olarak parmakla gösteriliyordu.
O varken , Gaziantepspor sadece bir kez küme düşme tehlikesi yaşamış ama neredeyse 10 yıl üstleri domine etmişti.
Ya şimdi;
Kulüp borç batağında futbolcular tesis basmada her giden teknik direktör neler söylüyor elektrik yok yemek yok silahlar konuşuyor daireler satılıyor ve bu kulüp Gaziantepspor.
Gaziantepliler kurtuluş savaşı sırasında şu unutulmaz dörtlüğü seslendirmislerdi
Uyan şahin uyan
Gör neler oldu
Sevgili Antepe
Fransizlar doldu
Bende diyorum ki;
Uyan Atmaz uyan
Gör neler oldu
Sevgili Gaziantepspor'a neler oldu....!
Ben biliyorum ki rahmetli nin en büyük sevdası özlemi hayali Gaziantepspor başkanlığı idi. Ama Celal doğan sonrası yaşanan ayak oyunları ve kumpaslar sonrası o sevdiği adeta taptığı ve hayatını adadığı kulübün dışında kalınca üzüntü keder ve hasretlik sonrası kanser oldu ve genç yaşta öldü gitti.
O gidince şirketlerde gitti ve bir döneme hem ekonomi hem de spor alanında damga vuran Atmaz ismi unutuldu.
Bence bu şehir onu ve yaptıklarını şimdi daha iyi anlamalı ve unutmamalı hele spor dünyası ve emekçileri hiç unutmamalı.
Celal Doğan başkanı unutmadım; o ayrı bir yazı ve gündem konusu.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kenan Yücel Arşivi