Persona non grata ne demek?

Hemen açıklayayım! persona non grata ("istenmeyen kişi",personae non gratae), bir ülkeye girmesi veya o ülkede kalması ülkenin yerel hükûmeti tarafından yasaklanan yabancı bir kişi.
Gaziantep FK'nın Rumen teknik adamı Marius Sumudica, yaşadığısorunlarlaadından söz ettirmeye devam ediyor.Hem de ne söz ettirme. Geldiği günden bu yanan oynattığı futbolla eleştirilen bir o kadar da yaptığı anlamsız ve futuresuzca harekerletlerle adından söz ettiren Marius Sumudica, Gaziantep FK Kulüp yönetinin aldığı kesin karara rağmen, özel jete atlayarak ülkesi Romanya'ya uçtu, birde üstüne Özel jette ekibiyle birlikte gülümseyerek poz verdi.
26 haftalık periyoda bakarsak Sumudica neler yaptı. Şöyle bi göz atalım isterseniz...
Tribünler ve rakip takımla yaşadığı diyaloglarla sık sık gündem olan Marius Sumudica, bu kez de Sivasspor maçında olay oldu.

'5' İŞARETİ YAPIP OSMANPAŞA'NIN ÜZERİNE YÜRÜDÜ
Sumudica, lider Sivasspor ile oynanan ve 5-1 Gaziantep FK'nın galibiyetiyle sonuçlanan maçta '5' işareti yaparak Caner Osmanpaşa'nın üzerine yürüdü.
Yiğidolar'ın teknik direktörü Rıza Çalımbay, maç sonunda yaptığı açıklamada "Sumudica tüm maçlarda herkesi tahrik ediyor, Caner Osmanpaşa'ya da 5 işareti yaparak üzerine yürüdü. Teknik direktörler işine bakmalı" dedi.
Çalımbay'a yanıt veren Sumudica ise, "Karşı takımın oyuncusu benimle diyaloğa girince ben de cevabını verdim. Sonrasında da kendisi benim üzerime yürüdü" ifadelerini kullandı.
48 yaşındaki teknik adam Konyaspor maçında da tepki topladı.
Ligin ilk yarısında Yeşil-Beyazlılarla oynanan ve 0-0 biten maçın ardından tribünlere yönelen Sumudica, Konyasporlu taraftarlara 'Kümeye' işareti yaptı. Daha sonra kendi taraftarlarının bulunduğu tribüne giderek yumruk şov yaptı.
Bu gelişmelerin ardından Konyaspor'dan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
"Bu hadsiz teknik adam ve centilmenlikle bağdaşmayan hareketi için TFF'nin ilgili kurumlarını göreve davet ediyoruz."

DENİZLİ'DE SÖZLÜ ATIŞMA
Sumudica, Denizlispor karşısında alınan 2-1'lik mağlubiyetin ardından Yeşil-Beyazlı taraftarlarla da sözlü tartışma yaşadı. Oyuncular ve teknik heyet, Rumen teknik adamı güçlükle soyunma odasına soktu.

"9-2 KAZANABİLİRDİK"
Sumudica, Beşiktaş'ı 3-2 mağlup ettikleri maçın ardından yaptığı açıklamada "Eğer bugünkü maç 9-2 bitseydi normaldi. Kaleciyle karşı karşıya 3 pozisyonumuz var, 2 direkten dönen topumuz var. Biz bugün daha iyiydik" ifadelerini kullandı.
Deneyimli çalıştırıcının bu sözleri de sosyal medyada gündem oldu.
Sumudica, ligin ilk maçında Ülker Stadı'nda Fenerbahçe'ye konuk oldukları maçın başında, Sarı-Lacivertli taraftarlara el kol hareketi yaptı.
Gaziantep FK Köy takımıymış!
Kulüpte düzenlediği basın toplantısında yanında kulüp Başkanı Mehmet Büyükekşi olduğu halde Romen Efsane futbolcu Gerge Hagi'nin kendisini arayarak, ''Ne işin var o köy takımında ülkene dön' dediğini aktardı. Daha sonra Hagi yaptığı açıklamada böyle bir ifade kullanmadığını, bunların yalan olduğunu aktardı. Daha önce de olduğu gibi bu hakaretvari kelimelerde Sumudica'nın kesesine kaldı, yine hesap sorulmadı.
Rumen teknik adam ayrıca, Kayserispor'u çalıştırdığı dönemde de Fenerbahçe tribünleriyle sorun yaşamıştı.
Ligin ilk yarısının son maçından önce numaraya yatarak (hasta hasta) Romanya'ya giden Gaziantep FK Teknik Direktörü Marius Sumudica, 'doktor izin vermediği' gerekçesiyle ülkesinden dönmemiş ve BTC Türk Yeni Malatyaspor maçında kulübede olmamıştı.
Kayserispor'da ise Marius Sumudica, takımın antrenmanı sırasında ilginç bir görüntü verdi. 46 yaşındaki teknik adam, saha kenarındaki filelere yaslanmak isteyince aniden yere düştü. Sumudica'nın düştükten sonra hiçbir şey olmamış gibi davranması ise güldürdü.
Sumudica, Gaziantep FK'daki teknik direktörlük kariyeri boyunca 26 maça çıktı ve 9 galibiyet, 7 beraberlik, 10 mağlubiyet aldı. Rumen teknik adam 1.43 maç başına puan ortalaması yakaladı.

TEKRAR GERİ DÖNECEKMİŞ
Diğer ülkelere gibi Türkiye'de Corona Virüs ile mücadele ederken, Futbol Kulübü Teknik DirektörüMarius Sumudica, liglerinin ertelenmesiyle birlikte Romanya'ya gitti. Rumen teknik adam yardımcılarıyla birlikte özel jet kiralayarak Türkiye'den ayrıldı.
"Tekrar geri döneceğim"
Sumudica yaptığı açıklamada"Benim zaten Aralık ayından bu yana sağlık problemlerim vardı. O yüzden şu anki düşüncem sadece sağlığım. Bu özel uçak zaten masraflı oldu. Kimseyle temas halinde olmak istemedim. Özel jetle Romanya'ya gittim. 9'uncu sıraya gelmek için çok çalıştım. Gaziantep benim ailem. Bütün futbolu öldüren virüs oldu. Şu an fazla bir şey yapamadığımız için gidişata göre bakacağız. Tekrar normal hayata döndüğü zaman geri döneceğim. Seyirciler olsun, medya olsun herkese başarılar diliyorum"ifadelerini kullandı.

Kulüp şehri terk etmeyin demişti!
Gaziantep FK kulübü yaptığı açıklamada"Profesyonel Futbol Takımımız oyuncularının, personelinin ve teknik heyetinin yine bu bir haftalık izole süresi içerisinde şehrimizi ve ülkemizi terk etmemeleri konusunda yönetim kurulumuzda karar alınmış olup, kendilerine iletilmiştir."ifadelerini kullanmıştı...

ÇEK GİT SUMUDİCA...
Şimdi bir teknik direktör düşünün, bugüne kadar yaptığı herşey kesesine kalmış, edepsizce ve şarlatanca tavırlar takınmış, gazeteci ile kavga etmiş, birçok kulüple, teknik direktör, futbolcu ve yönetici ile kavga etmiş, aşağılayıcı hakaretlerde bulunmuş ! Ve hepsi hiç hesap sorulmadan kesesine kalmış. Kulübe sorma nezaketinde bile bulunmamış, yani işverenine. Neresinden tutsan elinde kalan bir şey. En iyi ihtimal ligler 17 Nisan'da başlayacak dahi olsa Türkiye'ye döndüğünde 14 gün karantinada kalmak zorunda. Eyyy yönetim kurulu, kentimizi daha fazla rezil etmeden, bu adama 'Ülkende kal Sumudica' deyin. Oradan pis corona virüslerini toplayıp gelmesin.
Çek git Sumudica... Gaziantep ve Gaziantep FK ile alay eden bir teknik adamı istemiyoruz. "Yönetimin yerine Romen teknik adama acil çağrımdır. İnat etme Sumudica, gel helalleşelim. Marius Sumudica, düş artık Gaziantep'in yakasından! Artık burada istenmiyorsun !

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Arşivi