GAZİANTEP OLAY’IN LİSANSI ALTIN GİBİ! İNTİHARLAR NEDEN ARTTI?

Bu hafta iki önemli konuyu gündeme taşımayı düşündüm. Birincisi, özel televizyonların Türkiye’deki etkinlikleri ve siyasiler ile iş adamlarının Olay Tv tartışmasının Gaziantep’e yansımasını anlatacağım. Bu arada dünyaya Gaziantep’ten ses veren Gaziantep Olay Tv’nin yenilenen ekipman ve kadro ile önümüzdeki süreçte tekrar uydudan yayına başlayacağının müjdesini de vermek istedim. İkinci konu ise son iki aydır yaşanan intiharlar ve nedenlerini satırlarıma taşıyorum.

Son günlerde genellikle CHP’li belediyeler televizyon kurmak için lisans alma yolunda büyük çaba sarf ediyorlar. Örnek verirsek; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun çocukluk arkadaşı aslen Trabzonlu olan ünlü müteahhit Hüseyin Özkan, geçtiğimiz ay içerisinde sürpriz bir şekilde yayınını kapatan Bursa Olay TV’nin sahibi Cavit Çağlar’la görüşerek televizyon lisansını yüksek paralara satın alıyor.

KİNCİ YAYIN POLİTİKASI

Ve Cavit Çağlar’la da lisans adına devam edecek, yayında Hüseyin Özkan’ın istediği gibi devam edecek. Bursa Olay TV’de büyük transferler yapılıyor. Yaklaşık 200 gazeteci bir çok televizyoncu çalıştığı kurumlardan transferler ediliyor. Teknik alt yapıya ve stüdyo sistemlerine büyük para harcıyorlar. Yayın hayatına da büyük bütçeli reklamlarla başlıyorlar. Lisans Cavit Çağlar’ın olunca, yayınlarla ilgili değişik bir şekilde hakaret yayıncılığı ön plana çıkarak, sürekli iktidar karşıtı “KİNCİ” bir yayın politikası izleniyor.

UYDU LİSANSINI HERKES ALAMAZ

SonundaCavit Çağlar, Hüseyin Özkan’ın çalıştırdığı Bursa Olay TV’nin yayın lisansını gerekli başvuruyu yaparak iptal ettiriyor. Birçok kriterlerden geçirilen ve sabıka kayıtlarının soya kadar indiği bir incelemenin ardından verilen uydu lisansını almakta oldukça zordur. Yeni lisans almak zor olunca bir anda “Uydu lisansları” altına dönüşüyor. Bir de yine Sözcü Gazetesi, Sivas Radyo Televizyon (SRT)’yi satın alıyor. Lisans devir işlemleri çeşitli problemlerden dolayı bir türlü gerçekleşmiyor. Lisans bu durumda önemli bir güç haline geliyor. Yaptığım araştırmalarda İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Mersin, Antalya, Muğla, Tekirdağ, Hatay, Aydın ve Eskişehir Büyükşehir Belediyelerinin ekonomik imkanları çok güçlü bir yapıya sahip. CHP’de bu belediyelerden büyük destek alarak, televizyon ve radyo kurmak için büyük paralar harcamaya devam ediyor.

BUNU NEDEN YAZDIM?

Sözcü ve Olay TV örneklerinden şunu anlamamız lazım. Geçtiğimiz günlerde Gaziantep OLAY TV’nin lisansı için yoğun bir talep oldu. Taleplerde değişik ve farklı isimlerden geldi. Çoğununda adını bile duymadık ve ne ismini nede kendisini tanımıyoruz. Ancak biz Gaziantep Olay Tv’nin uydu lisansına verilen paralar beni hayrete düşürdü. Teklif edilen rakamlar dudak uçuklatıyor. Bizim OLAY TV’nin sahipleri olan yani benim patronlarım gelen bu talepleri elleriyle iterek, “Şehrin bir malını iktidarı yıpratmak” için satmayacaklarını deklare ettiler. Bunu niçin yaptıklarını size net olarak söyleyeyim. “Gaziantep OLAY TV, Gaziantep’in malıdır. Bu malı Gaziantep dışında birilerine büyük paralarda verse, satmayacaklarını” bildikleri halde talepler devam ediyor.

KORKUNÇ TEKLİFLER GELDİ

Son günlerde yapılan teklifler gösterdi ki, elimizdeki “Gaziantep OLAY TV uydu lisansı” altından daha değerli oldu. Patronlarım dünyayı kasıp kavuran ekonomik sıkıntılarını atlatır atlatmaz, önümüzdeki günlerde Gaziantep OLAY TV’yi tekrar uyduya çıkartarak, Gaziantep’in Türkiye’de ve dünyada sesi olmaya devam edecektir. Yeni yayın için bir çok teknik cihazın alımlarını bitirmek üzereyiz. Bir çok platformda olmak içinde çalışmaları hızlı bir şekilde yapıyoruz. Şu an biliyorsunuz, yayınlarımızı Youtube, Artı Yerel Medya, Facebook, Instagram ve Twitter’da da yayınlamaya devam ediyoruz. Çokta büyük ilgi görüyoruz. Ama bu bize yetmez. Gaziantep’in bayrağını medyada dalgalandırmak için yolumuzu hızlı bir şekilde kat etmeye devam ediyoruz.

İNTİHARLARI PANDEMİ TETİKLEDİ

Gaziantep son birkaç gündür intihar, cinayet ve olumsuz haberlerle gündeme gelirken vatandaşın yorumunu da kulak arkası etmemek lazım. Son bir ay içinde on kişi kendini iple tavana asarak veya ateşli silahla intihar etti. Geçen hafta 4 intihar olayı gerçekleşti. Gazikent’te yaşanan intihar olayı, Mavikentte 7 kattan atlayan adam, 2 çocuk annesi Sezay Ö. kendini 4. kattan atarak intihar etmişti, Ertuğrulgazi Mahallesi’nde 40 yaşında Hülya Ö. 3. kattan atlayarak yaşamına son vermişti. Onkoloji de SeyriAntep sitesinde meydana gelen intihar olayında Sefa adlı genç bir iş insanı, bir süreden beri yaşadığı ekonomik sıkıntı yüzünden 7. Kattaki evinin balkonundan kendisin aşağıya bırakmıştı. Nizipte bir iş insanı oğlundan helallik aldıktan sonra balkondan düştü veya atladı. Bir kadına yanında altı aylık çocuğuyla birlikte karnından vurulmuş olarak bulundu. 17 yaşındaki lise öğrencisi Feyzanur S. 7. kattaki evlerinin balkonundan düştü. Feyzanur olayı intihar mı yoksa düşme sonucu ölüm mü sorusunu akıllara getirirken, son günlerde yaşanan intiharlar Gaziantep’i Türkiye gündemine olumsuzluklarla taşıdı. Pandemi sürecinde kısıtlamalardan dolayı eve hapsolan insanların virüsten kaçarken, bunalıma girmeleri bence kaçınılmaz oluyor. Sosyal arkadaşlıkların bittiği birkaç insanın bir araya gelerek oturup dertleşemediği şu günlerde sıkıntı yaşayan ve olumsuz tavırlar sergileyenlerin mutlaka bir uzmanla görüşmesi gerekir. Gençler için anne babaların, anne babalar için çocukların birbirlerini çok iyi takip etmeleri ve evde oldukları süreçte yalnız kalırken birbirlerinin hareketlerini gözlemlemeleri iyi olur diye düşünüyorum. Düşünmeye ve hesap yapmaya çokça vakit olduğu şu günlerde Pandemi sürecini değişik etkinliklerle geçirerek bunalımdan uzak bir gün geçirmenizi diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Arşivi