Bir puana sevinmek

Dün Konya'da dondurucu soğuk hava... 7 haftadır kazanamayan Konya taraftarı tribünlerde, Bizim Sumudica gibi Konya'da Aykut Kocaman'ın geleceği tartışılıyor. Konya'da sahaya çıkan iki takım için sanırım rahatlıkla şunu söyleyebiliriz: Top ayağında olan taraf tehlike yaratabilecek kalibrede. Ancak top rakipte olduğunda ikisi de sıradanlaşıyorlar. Özellikle yüzde 60 topa sahip olan ev sahibi ekip Konya dün Gaziantep kalesinde dünyaları kaçırdı desek abartmış olmayız.
Özellikle ilk 45'te kırmızı siyahlı savunmada biraz şaşkın olunca önemli fırsatlar yakaladılar. Gaziantep FK dün savunma organizasyonlarında yine problem yaşayacağı açıktı.
17. dakikada sol kanattan gelişen Konyaspor atağında Miya'nın pasıyla ceza sahası dışında topla bulaşan Jonsson'un vuruşu kalenin üzerinden az farkla dışarı çıktı.
34. dakikada orta alandan gelişen Konyaspor atağında Milosevic'in ara pasıyla ceza sahası içinde kaleci Günay ile karşı karşıya kalan Miya'nın şutunu Günay çıkardı.
40. dakikada Ömer Ali'nin verdiği kafa pasının ardından topla buluşan Bajic'in ceza sahasına girerek sol çaprazdan vuruşunda kaleci Günay son anda çıkardı.
42. dakikada Oğuz'un kafayla kaleci Günay'a geri pas attığı sırada kısa düşen topu alan Bajic'in şutunu kaleci Günay son anda çıkardı.
İlk yarıda gol yok...
İkinci yarıda yine golü ve galibiyeti düşünen Konya var... Tüm hatları ile Gaziantep yarı sahasında. Ama forvet yine beceriksiz... Günay kalde devleşti.
72. dakikada Konyaspor net bir fırsat harcadı. Milosevic kaleciyi geçip ortaladı uygun durumda Bajic topa iyi vuramadı ve savunma çizgiden topu çıkardı.
79. dakikada Jefferson ceza yayı üzerinden sert vurdu top kaleci Serkan'da kaldı.
Tamamen savunma anlayışı üzerine oyun kuran Gaziantep'e karşın daha tempolu, topu ayağında tutup kanat ve direkt vuruşlarla Gaziantep kalesine yüklenen Konyaspor forveti net pozisyonları gole çeviremedi. Gaziantep FK yine silik futbol anlayışı ile kafalarda soru işareti bıraktı.
Konyaspor, ne yazık ki tempolu futbolunu maçın tümüne yayamadı iyi oyununu. Konya galibiyeti kaçırdı. Soğuk havaya rağmen tribünleri dolduran Konyalı taraftarlar oyuncuları haklı olarak protesto ederken, Bu Gaziantep'i nasıl yenemedik diye üzülüyorlardır.
Marius Sumudica ve bizim futbolculara gelince, bu oyun sistemi ve düşünce ile işimiz gerçekten çok zor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Arşivi