KORONAVİRÜSTE İYİ MİYİZ? KÖTÜ MÜYÜZ? AK PARTİ’DE NELER OLUYOR? VE HALI FABRİKALARI NEDEN DURMUYOR?

KORONAVİRÜSTE İYİ MİYİZ? KÖTÜ MÜYÜZ? AK PARTİ’DE NELER OLUYOR? VE HALI FABRİKALARI NEDEN DURMUYOR?

Gaziantep koronavirüs mücadelesinde güçlü bir şekilde devam ederken, iki önemli aşı olan zatürre ve grip aşılarının hala piyasada bulunmaması kış aylarında hastalıkların artacağının da sinyalcisi olduğunu tahmin ediyorum. Biliyorsunuz koronavirüs, Gaziantep’te 10 Mart’tan bu yana yaklaşık 7 aydır başımızın belası olmaya devam ediyor. Vaka ve vefatlarda Mayıs’ta çok yükselme olurken, Haziran’da hızlı düşüşe geçmesine rağmen Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında aniden yukarıya doğru fırlarken, nihayet Ekim ayına geldiğinde her şey yarı yarıya düştü. Zaten Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Gaziantep’te koronavirüsün yarı yarıya düştüğünü söylerken, yoğun bakımdaki ağır hasta sayısında da düşüşlerin olduğunu da gündeme getirmişti. Tablolarda da baktığımızda Bakan Koca’nın dediği gibi çıkıyor. Yine de biz bu koronavirüs belasından kurtulmak için temizlik, maske ve mesafe kurallarından vazgeçmeyelim. Bir de kalitesiz maskelerden de uzak durmanızı tavsiye ediyoruz. Koronavirüsten korunmak için en önemli şeyin sosyal mesafe olduğuna inanıyorum. O nedenle, koronavirüse karşı tedbirlere uyalım, her kurala dikkat edelim.

AK PARTİ’DE İLÇELER TAMAM, GÖZLER İL’DE

AK Parti’de hem Şahinbey, hem Şehitkamil ilçe kongreleri heyecanlı bir şekilde Bakan Abdülhamit Gül’ün katılımıyla yapıldı. Mevcut ilçe başkanları Hasan Teke ve Mehmet Yılmaz yollarına devam ediyorlar. Bu ikiliden sonra mevcut il başkanı Eyüp Özkeçici’nin devam edip, etmeme konusunda durumu konuşulmaya başladı. Bence zaten Eyüp Özkeçeci’nin mevcut ilçe başkanlarının ikisinin birden devam etmesi “Özkeçeci’yle” devam edeceğinin net sinyali olarak da görebiliriz. AK Parti’de bir iki ilçe hariç mevcutlar konularak 2023 seçimlerine aynı ekiple gidilmesine karar verildi. Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da son dakikada bir değişilik yapmazsa, Eyüp Özkeçeci ile “Yola devam” kararı çıkmış olur. Bir de biliyorsunuz, sayın Erdoğan, Gaziantep AK Parti il kongresi için tekrar geleceğini de daha önceden de söylemişti. Bekleyelim, hep birlikte görelim. Yeniden seçilen iki ilçe başkanına da hayırlı olsun diyoruz.

HALICILAR NE KRİZE, NE DE KORONAYI DİNLEMEDEN SATIYORLAR

Gaziantep’i her zaman söylüyorum; 81 il bir yana, Gaziantep bir yana. Pandemi döneminde gıda sektörü büyük satış rekorları kırarken, buna ambalajı da eklersek başarılı bir şekilde üretime devam ettiği verilerle de ortaya çıkıyor. Şimdi de Gaziantep son 2 aydan bu yana ABD başkanı Trump’un Çin’den alışverişlerinin büyük çapını kesmesi üzerine Gaziantep’te halı fabrikalarının yok satmasını sağladı. Gaziantep’teki halı fabrikaları Türkiye ve Dünya’da en çok üretim merkezi Çin’den sonra Gaziantep olduğunu biliniyor. Mısır dışında Gaziantep’in de hiçbir halıda rakibi olmadığı da bir gerçek. Gaziantep’te yaklaşık 500 halı fabrikası bulunuyor. Bu fabrikaların ürettikleri halı Amerika tarafından 2021’e kadar alışı yapılmış. Allah’ın izniyle tüm halı fabrikalarının dört nala gitmesi Gaziantep ekonomisine de büyük katkı sağlıyor. Bunun yanı sıra, Gaziantep 5. Organize Sanayi Bölgesinde de modern halı fabrikaları kurularak, üretime devam ediyor. Halı sektöründe Gaziantep’te yaklaşık 50 bin işçinin çalıştığı da söyleniyor. Böylece, gıdadan sonra halının da lokomotif olması Gaziantep sanayisinin yüzünü güldürüyor. İnşallah bir aksilik çıkmazsa, halıcılarda 2021’e kadar satışları da kapalı olduklarını söyleyebilirim.
www.olaymedya.com

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Arşivi